19 січня 2019 • № 3 (1539)
Rss  

Де «народжується» сік «Садочок»

Кожного для ми потребуємо багато рідини, але крім звичних нам води, чаю або кави хочеться потішити себе чимось смачним та корисним. У цьому нам часто допомагають різні напої, а переважно це – соки. Але кожному з нас хоча б інколи було цікаво побувати на справжньому заводі і подивитися як же виготовляється смачний фруктовий напій. І ось кореспонденту «ПВ» випала можливість побувати у Миколаєві на Виробничому комплексі №2 ТМ «Садочок».

Цей завод був відкритий у 2006 році. Площа заводу складає 60 тис. кв. м. На сьогодні, потужності заводу складають 3,75 млн. одиниць продукції за добу.

Подолавши тривалий шлях автобусом до пункту призначення, усіх запрошених «погрузили» в мікроавтобус і повезли у село Мішково-Погорілове, де і знаходиться цей завод. Перш за все вразили масштаби заоду і організованість персоналу, починаючи від охоронця на КПП і закінчуючи самим директором потужностей. У спеціальній кімнаті нам зачитали правила безпеки та попросили заповнити анкету про стан здоров’я, адже тут про це піклуються чи не найбільше. Обов’язково було потрібно і одягти спеціальний одяг та взуття, щоб і туди бруду не позаносити і себе не покалічити. Директор заводу Андрій Маковеєнко розпочав екскурсію зі складу де зберігаються концентрати соків.

– Соки «Садочок» виготовляються переважно з українських овочів та фруктів, – говорить Андрій Миколайович, – соки виготовляються з фруктових та овочевих пюре на сучасному технологічному обладнанні, що дозволяє уникнути використання фарбників та консервантів.

Розповідаючи про найновіші технології, що використовуються а заводі, директор переконує у якості продукції. Але коли бачиш увесь процес на власні очі, то дійсно віриш у правдивість усієї інформації.

Слідуючи за екскурсією, спостерігаєш як саме виготовляється сік – від виготовлення упаковки «Тетра Пак» і до пакування готової продукції для перевезення за кордон. Уся продукція проходить через місцеву лабораторію, яка перевіряє фізико-хімічну та мікробіологічну якість продуктів.

Одним з особливих місць, яке, як виявилося, існує лише на цьому заводі, стала тепла залізнична рампа. Не виходячи з заводу, продукцію вантажать у вагони-рефрежератори (але теплі, а не холодильні) і експортують за кордон, незважаючи на погоду ззовні. Адже холод згубно впливає на рідку продукцію. Також цікаво те, що тут знаходяться і працівники митниці, які на місці і проводять розмитнення експортованого товару. А продукція ТМ «Садочок» експортується у 25 країн світу.

Завершуючи екскурсію директор відповів на усі запитання журналістів і пішов зустрічати групу школярів, які також приїхали на екскурсію на завод. Здається, що це дуже правильно, саме таким чином займати вільний час підростаючого покоління. Від заводу склалося лише одне, але величезне враження – грандіозність. Грандіозність у всьому, і особливо вразила дисципліна. З такою дисципліно можна бути впевненим у якості продукції, адже кожний працівник заводу дорожить своїм місцем і робить усе для того, щоб зробити якісну продукцію.

Володимир Оніщенко, 22.12.2012, 15:122602
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<грудень