18 червня 2019 • № 24 (1560)
Rss  

Полтавцям запропонують нові види хліба...

24 січня на суд обласної дегустаційної комісії на базі ДП «Полтава­стандартметрологія» представили вісім нових видів хлібопекарської продукції. Після розгляду рецептури, смакових якостей і лабораторних досліджень шість видів комісія допустила до випуску, а два відправила на доопрацювання.

– Сьогодні відбулося перше в цьому році засідання дегустаційної ради, – розповіла Алла Миронова, генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія». – Будемо дивитися на рецептуру, а якщо це новий вид продукції – як нові інгредієнти вплинули на якість. Традиційно звертатимемо увагу на кількість добавок.

Розширити асортимент своєї продукції вирішили п'ять хлібопекарських підприємств Полтавщини. Одне з них – ПП «Хорольська механізована пекарня» – запропонувало на пробу «Перчик» та «Етюд». Особливість цих видів хліба у їхній рецептурі. До першого додано червоний та чорний перець і паприку, а в складі другого – чорнослив і родзинки. Про обох кандидатів на випуск комісія відгукнулася схвально, щоправда, дехто зазначав, що хліб хоч і високоякісний, та, як кажуть, «на любителя».

Новими рецептурними знахідками збирається здивувати полтавських покупців і ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи». Незабаром підприємство запустить у продаж печиво «Фантазія» з рисовими кульками й «Американер» із насінням соняшнику, гарбуза та кунжуту.

– Технологи на наших підприємствах – творчі, неспокійні й ініціативні люди, – зазначив Іван Купрієнко, генеральний директор асоціації «Полтавахліб» і член дегустаційної ради. – Вони весь час орієнтуються на торговельний попит і шукають нові розробки, щоб дати покупцям товар, який би їм сподобався.

Продемонстрували свою продукцію й інші виробники: ТОВ «Комсомольський хлібозавод», ТОВ «Кременчукхліб» і ПАТ «Червонозаводський хлібозавод».
Сергій Лещенко, 31.01.2013, 12:46909
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<травень