19 травня 2019 • № 20 (1556)
Rss  

Полтавські харчовики вдесяте відзначили професійне свято

Вітаючи працівників харчової та переробної промисловості з професійним святом, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула зазначив, що в житті можна якийсь час обійтися без автомобіля, телефону чи нового костюма, але жодного дня не можна обійтися без їжі. Тому хлібопекарі й кондитери, виробники олії, сирів, ковбас та інших продуктів часто працюють у будні й у свята, забезпечуючи людей найнеобхіднішим.

Посадовець розповів про позитивну динаміку розвитку харчових підприємств, ріст свинопоголів’я та надоїв від фуражної корови, модернізацію хлібопекарської, цукрової та м’ясо-молочної галузей. Як наслідок, заводи з виробництва кока-коли використовують тільки полтавський цукор; після нестабільності експорту твердих сирів у Росію молокопереробні заводи переорієнтовуються на цільномолочну й молочнокислу продукцію. Полтавщина поступово стає годувальницею: 14 відсотків українського молока виробляється в нашому регіоні.

Вітали зібрання голова обласної ради профспілок Леонід Вернигора, голова обласної професійної спілки працівників харчової та переробної промисловості Віра Сопіна. Колегам вручили грамоти обласної державної адміністрації та міської ради. 11 працівників галузі нагороджені Почесними грамотами Міністерства аграрної політики та продовольства України. Федерація профспілок України нагородила роботодавця Зою Кривеженко, директора ПП «Полтавський хлібозавод «Південний», почесним знаком Федерації профспілок «За розвиток соціального партнерства». Адже після зміни форми власності підприємства у повному обсязі збережено соціальний захист працівників. Голова профспілки акціонерного товариства «Полтавакондитер» Любов Холодна нагороджена нагрудним знаком Федерації профспілок України «Профспілкова відзнака».

Концерт для працівників галузі підготував творчий центр Олега Писаренка за участю відомого саксофоніста-оражувальника Олега Шеременка, фіналістки другого сезону «Х-фактора» Жені Тарайкович, співачки Дар’ї Забишної.

Цей святковий захід рада директорів підприємств області та профспілка організували власними силами для того, щоб зібрати разом велику родину харчовиків Полтавщини. Тож свято вдалося.
Оксана Кравченко, 25.10.2012, 16:00923
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<квітень