19 липня 2019 • № 29 (1565)
Rss  

Завесніло — чистимо «пір’ячко»

І не тільки чепурімося ззовні, а й у буквальному розумінні – внутрішньо. Адже очищення організму від зимових «здобутків» – найважливіше завдання цієї пори року. Елемент весни – дерево, «весняні» органи – печінка та жовчний міхур, а емоції – далеко не сонячні: гнів і роздратування.

Тож спочатку проаналізуємо свої зимові помилки. Якщо ви вживали велику кількість зігріваючих продуктів – кави, алкоголю, цукру, молока та молочних продуктів, м’яса, жирів, прянощів, це стало причиною утворення жиру в печінці. А таке «накопичення» породжує роздратування, спалахи гніву, безсоння, головний біль, спрагу, затвердіння, м’язову напругу в ділянці шиї та плечей, почервоніння обличчя.

Для того щоб добре почистити кров і печінку, «налягайте» на велику кількість листяної зелені. В основі раціону має бути варена їжа, а сирі овочі добре її доповнять. Дуже сприятливий чай з лимоном, корисно додавати лимонний сік у їжу та питво. Віддавайте перевагу білому м’ясу, бобовим, кашам, тушкованим овочам. Час між 23-ю та третьою годиною ночі, коли печінка очищує сама себе, повинен бути обов’язково відданий сну.

Очищенню й оновленню тіла сприяє вживання гірких продуктів. А якщо до того ж ви на деякий час відмовитеся від борошняного та солодкого, весняна легкість та енергія гарантовані. Тим більше, що нині – час Великого посту, і щира молитва умиротворить наші пристрасті й наблизить до гармонійного стану душі.
Світлана Тренич, 03.04.2013, 13:392728
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<червень