×

15 років за ґратами з конфіскацією майна – на Полтавщині засуджено сімох учасників «народної міліції ДНР»

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 7 жителів Донеччини визнано винними у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).  

Упродовж серпня-вересня цього року вироками Октябрського районного суду Полтави кодному з вказаних осіб призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Наприкінці лютого чоловіки вступили до так званої «народної міліції» самопроголошеної «Донецької народної республіки» та служили в різних підрозділах мотострілецького батальйону на посадах кулеметників та стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

У складі незаконного збройного формування фігуранти приїхали на територію Сумської області, де виконували накази командирів російської армії, облаштовували блокпости, на яких забезпечували контрольно-пропускні функції (перевіряли документи, особисті речі людей та транспортні засоби).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Пресслужба Полтавськоїобласної прокуратури