×

5 сніданків за 10 хвилин: меню на робочий тиждень

Маючи ідеї цих швидких сніданків, тепер точно не скажете: «Ай, не поснідала, бо не було що». Причому ці сніданки — прості і старі, як світ, в них нема нічого екстраординарного. Їх достатньо “систематизувати”, скласти у щоденне меню і купити наперед все, що знадобиться для снідання. Ось орієнтовний список продуктів, кількість визначайте самі з огляду на кількість членів родини та їхні вподобання:

  • десяток яєць;
  • сир твердий і кисломолочний;
  • вівсянка (або гранола, мюслі чи рис);
  • молоко;
  • йогурт;
  • хліб;
  • бекон (шинка);
  • будь-які овочі та фрукти.

І не думайте пропускати сніданок, особливо якщо хочете розвантажитися після свят: не поснідаєте повноцінно зранку, переїсте вдень і ввечері. Отож, почали!

Понеділок.
Вівсянка (або рисова каша) зі смаколиками
Вівсянка, рецепти сніданків

Потрібно:

  • 150 г вівсяних пластівців;
  • вода чи молоко;
  • доповнення на вибір: варення, мед, какао, перетерте з цукром (1:1); 1 ст. л. заморожених ягід; або жменька подрібнених сухофруктів, горіхів.

Готуємо. Пластівці викладаємо у тарілку. Кладемо щось із обраних смаколиків. Заливаємо окропом або щойно кип’яченим молоком. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Можна просто зварити вівсянку (рис) і додати все це у варену кашу. Ще й мед чи варення до смаку.


Вівторок.
Сирники з бананом
Сирники з бананом, сніданок, сервірування сніданку

Потрібно:

  • 200 г домашнього сиру;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 маленький банан;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • по дрібці ваніліну і солі, мед і олію для смаження.

Готуємо. Розминаємо виделкою (або в блендері) банан до стану пюре. Змішуємо з сиром, додаємо решту інгредієнтів та спеції, окрім олії і меду.

Якщо тісто буде надто рідким, додаємо ще трохи борошна. Смажимо, як звичайні сирники. Поливаємо медом.


Середа.
Тости з яйцем-пашот
Тости з яйцем-пашот, рецепт сніданку

Потрібно:

  • хліб (тости);
  • яйце;
  • 1 л води;
  • 1,5 ст. л. оцту;
  • твердий сир;
  • шматочки шинки або слабосолоної риби;
  • будь-які овочі, листя салату.

Готуємо. Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У банячку доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилася воронка. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою.

На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху пашот. З кавою смакує неймовірно 🙂


Четвер. Смузі
Смузі, рідкий сніданок

Потрібно:

  • блендер;
  • 1 склянка йогурту;
  • будь-які попередньо розморожені чи свіжі сезонні фрукти з м’якоттю (банан, хурма, ягоди), крім цитрусових;
  • 1 ст. л. вівсяних пластівців (бажано попередньо запарити в окропі) або мюслі чи гранола, мед.

Готуємо. Фрукти чистимо, залишаємо лише м’якоть. Кладемо всі складники в чашу блендеру. Збиваємо до консистенції коктейлю. Рідкий сніданок готовий.


П’ятниця.
Омлетні мафіни
Омлетні мафіни, швидкий сніданок

Потрібно:

  • форма для кексів (бажано силіконова);
  • яйця (кількість залежить від порцій);
  • бекон (нарізаний смужками) чи пластівці шинки;
  • овочі (будь-які, подрібнені кубиками);
  • твердий сир (потертий);
  • сіль, перець.

Готуємо. Вмикаємо і добре розігріваємо духовку. Збиваємо яйця з сіллю-перцем. У кожну формочку викладаємо кільцем бекон або застилаємо дно шматком шинки. (Якщо нема бекону, змащуємо стінки форми маслом чи олією). Кладемо нарізані овочі, заливаємо яйцями, зверху присипаємо сиром. Запікаємо при 180С 7-10 хвилин.