×

Апетити зростають: Удовіченко, Шамота та «Батьківщина» замахнулися на 211 мільйонів із бюджету міста

Сесія Полтавської міської ради запланована на 28 лютого, а бюджетна комісія проходила цього вівторка. Однак депутати майже тиждень не мали на руках документів, які передбачають бюджетний розподіл коштів. Їм було р відомо тільки те, що планують розподілити 211 млн грн, але на які конкретно потреби, їм не повідомляли. Тож депутати вважають, що в такий спосіб дерибанять бюджет.

Депутат Володимир Корчака каже, що це повторення тієї ж ситуації, яка була у грудні минулого року перед сесією, коли не давали можливості повноцінно ознайомитися з проєктом бюджету міста на 2020 рік.

– Мали тільки загальні цифри в документі без пояснень. Куди конкретно піде 211 млн грн, незрозуміло. Наприклад, управлінню освіти передбачено 55 млн 870 тис. грн. Із них виокремлено на будівництво чи капітальні ремонти закладів освіти майже 3 млн 600 тис. грн. Але на які конкретно об’єкти, не вказано. На дошкільну освіту пропонують майже 13 млн грн, а на загальну середню – близько 40 млн. На забезпечення діяльності інклюзивних центрів – 178 тис. грн. На інші програми, заклади та заходи у сфері освіти – майже 94 тис грн. Конкретики ніде не було. Як ми могли готуватися і приймати правильні рішення на депутатських комісіях? – зазначив Володимир Корчака.

Помічники Удовіченка Чепурко, Шамота та Федій укотре саботують роботу міськвиконкому. Їхні підлеглі отримали чітку вказівку не надавати інформацію щодо змін у бюджеті тим депутатам, які не належать до кола «своїх».

Наприклад, той же заступник міського голови з питань ЖКГ із команди Удовіченка Олексій Чепурко відправив депутатів по інформацію у бюджетно-фінансове управління. Хоч і заздалегідь знав, що начальника цього управління Тетяни Чумак не буде на робочому місці. У приймальні депутатам пояснили, що чиновниця перебуває на навчанні з підвищення кваліфікації. Згодом же виявилося, що це неправда. На місці, де проходять курси, її теж не було. І така відсутність на роботі перед сесією у неї вже не вперше.

Згодом Тетяну Чумак усе ж таки вдалося побачити, але розширеної інформації щодо розподілу бюджетних коштів вона так і не надала. Зазначила, щоб вивчали ту інформацію (без конкретики), яка оприлюднена на сайті. Не на камеру ж сказала, що таку вказівку їй дали Чепурко, Шамота та Федій. Останній безпосередньо відповідає за роботу її управління. І коло знову замкнулося.

За словами Володимира Корчаки, порівнюючи роботу полтавської міської та обласної рад, маємо разючу різницю. Адже кожен депутат обласної ради може з легкістю ознайомитися з необхідними документами перед сесією.

Уявіть, якби перед кожною сесією голова обласної ради Олександр Біленький мав звичку кудись ховати директора Департаменту фінансів ПОДА Павла Кропивку від депутата Удовіченка, то яка була б у нього на це реакція? Але ж там такого немає. Він отримує необхідний пакет документів для попереднього ознайомлення. Зате в міськраді помічники Удовіченка Чепурко, Шамота та Федій укотре влаштовують цей балаган, – підсумовує депутат.