×

Боксер Олександр Хижняк став почесним громадянином Полтави

Олександр Хижняк.

Для полтавців боксер Олександр Хижняк є своєрідним героєм та взірцем. За нього вболівають під час змагань, ним захоплюються та беруть з нього приклад. Не дивно, бо юнак вражає наполегливістю та силою волі. Саме ці якості допомогли йому досягти численних перемог та здобутків не лише на вітчизняному, але й на світовому рівні. Молода зірка боксу категорично відмовилася від пропозицій представляти на спортивній арені інші міста та країни, залишившись вірним рідній Полтаві. Тож рішенням 26-ї позачергової сесії Полтавської міської ради Олександру Хижняку присвоєно титул «Почесний громадянин міста Полтави» за значні особисті заслуги перед територіальною громадою міста.

Відзначити славетного земляка в такий спосіб свого часу запропонувала начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради з команди Андрія Матковського Олена Бабенко. Окрім цього, за її ініціативи Олександру Хижняку та його тренеру-викладачу, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України Олександру Хижняку старшому, надали мотиваційну грошову винагороду в розмірі 50 тисяч гривень кожному за перемогу на ІІ Європейських іграх у Мінську.

Тож управління доклало чималих зусиль, аби якомога скоріше присвоїти титул почесного містянина майстру спорту України міжнародного класу з боксу, заслуженому майстру спорту України з боксу, дев’ятиразовому чемпіону України з боксу, чемпіону Європи, «Кращому боксеру» Європи незалежно від вагової категорії, чемпіону світу, «Кращому боксеру» світу незалежно від вагової категорії, переможцю ІІ Європейських ігор 2019 року Олександру Хижняку.

За словами заступника начальника управління, начальника відділу у справах фізкультури і спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Юлії Приходько, для цього одразу розпочали збирати пакет необхідних документів, провели скликання численних комісій відповідно до регламенту:

– Протягом усього липня ми збирали необхідну документацію, щоб вчасно представити її на розгляд комісій та встигнути до засідання 26-ї позачергової сесії Полтавської міської ради. Значну допомогу в підготовці характеристики та узагальненні інформації про спортсмена нам надавав директор полтавської ДЮСШ №4 Микола Семеняга, де вже протягом 12 років тренується молодий боксер. За результатами роботи комісій це питання розглянули на сесії та ухвалили позитивне рішення. Для всього управління це стало радісною звісткою, оскільки вважаємо Олександра гідним цього титулу, адже він прославляє наше місто не лише в Україні, але й далеко за його межами.

Юлія Приходько підкреслила, що Олександр Хижняк постійно проводить зустрічі з полтавцями, на яких розповідає про власну систему тренувань та специфіку участі в міжнародних змаганнях. Крім цього, пропагує здоровий та активний спосіб життя серед молодого покоління та бере активну участь у житті міста.