×

Будівельники підтримують Андрія Матковського

Голова наглядової ради будівельної компанії «Полтавтрансбуд» Валерій Маляренко виступив із заявою про підтримку його підприємством кандидата на посаду міського голови Андрія Матковського. Адже саме він здатен відновити програму «Доступне житло» для тисяч полтавців.

– Особисто я та працівники мого підприємства підтримуємо Андрія Матковського. У такий скрутний для будівельників час, коли нас змушують віддавати корумпованим чиновникам значний відсоток собівартості побудованого житла, саме цей кандидат зможе зупинити таке свавілля та зняти тиск на будівельників з боку місцевої бюрократичної машини. Тому що саме ці нечесні механізми і впливають на кінцеву ціну для інвесторів, а значить і на завищення вартості квадратних метрів.

Сьогодні в нас є об’єкти для діяльності на наступні 15 років, які ми і прагнемо реалізувати в рамках програми «Доступне житло». Адже саме Андрій Матковський свого часу був ініціатором цієї програми та перший в Україні довів її високу ефективність. Ми достойно співпрацювали, чесно виконували та виконуємо свої зобов’язання. Будували подальші плани, виходячи зі спільних цінностей та стратегічних поглядів.

Нагадаємо, що саме Андрій Матковський, міський голова 2006–2010 років, був першопрохідцем у галузі будівництва доступного житла та довів усій Україні, що будувати можна без хабарництва, посередництва та перепродажу землі. За цією програмою в місті зведено два будинки, де отримали ключі від квартир 200 родин, які стояли в черзі на житло десятиліттями. Чого не можна сказати тепер, адже житлова черга при міськвиконкомі Полтави не зрушує з місця вже кілька років та тільки росте.

– Запевняю, що після перемоги на виборах ми будемо потужно спільно працювати в напрямку розвитку міста, адже я теж балотуюся в депутати від ВО «Батьківщина» до обласної ради, – підкреслив Валерій Маляренко. – Ми розуміємо, що, чим більше збудуємо доступного житла, тим більше у молоді буде можливостей для його придбання. І пільгові кредити та програми лояльності також зупинять міграції працездатного населення та фахівців різних галузей з міста та України.

Як зазначала Юлія Тимошенко під час останнього візиту до Полтави, цей приклад був феноменальним для України та показав, що можна будувати якісне житло, вартість якого втричі нижча від ринкової. Вона відзначила, що реалізація програми «Доступне житло» дає змогу значно зменшити кількість громадян, які по кілька десятиліть стоять у чергах на отримання житла. А міський голова 2006–2010 років зміг забезпечити житлову площу для полтавців за 2 тис. 900 грн за квадратний метр з опоряджувальними роботами.

 – Андрій Матковський разом з командою «Батьківщини», маючи підтримку надійного партнера – будівельної компанії «Полтаватрансбуд» на чолі зі мною відновить програму «Доступне житло» для полтавців, – підсумував Валерій Маляренко. – Тому для сотень полтавців це реальна можливість у найкоротші терміни отримати житло за доступними цінами. Від імені «Полтаватрасбуд», сотень будівельників міста та від себе особисто закликаю у неділю, 25 жовтня, прийти на вибори та проголосувати за Андрія Матковського та ВО «Батьківщина». Сторінку підготувала.