×

Для вчителів Полтавщини закуплять 2 447 ноутбуків

За ініціативи Міністерства освіти і науки та підтримки Мінцифри планується закупити 2447 ноутбуків для педагогів Полтавщини у 370 школах. Їх придбають за кошти державного й місцевих бюджетів. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«За останні півтора року онлайн-освіта стала звичним і буденним явищем. Пандемія показала, наскільки важливо вчителям і дітям бути онлайн та впевнено користуватися інтернетом. Однак не у всіх закладах освіти була достатня кількість техніки, щоб повноцінно проводити дистанційне навчання. Саме тому виникла необхідність проєкту  «Ноутбук кожному вчителю», – розповів Олег Синєгубов.

Загалом цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів України. Для цього у держбюджеті закладено 980 мільйонів гривень.

Для Полтавської області на закупівлю ноутбуків для педагогів спрямовано 32,5 мільйона гривень з освітньої субвенції. МОН та Мінцифри рекомендують ціну за один ноутбук – 20 040 грн.

Процес закупівлі можна буде відстежувати за допомогою спеціального дашборду (https://thedigital.gov.ua/projects/notebook_coverage).