×

ДО ВІДОМА ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Повномасштабна війна значно вплинула на всі сфери життя українців. Наразі мова – про зміни, внесені в Закон України «Про виконавче провадження», які на час дії воєнного стану передбачають зупинення виконання рішень про стягнення з фізичних осіб заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Зокрема, йдеться про територіальні громади, які розташовані у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають чи перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до Переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України: https://minre.gov.ua/timeline?theme=476.

Також зупиняється стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, яке здійснюється щодо нерухомого майна і є місцем постійного проживання такої фізичної особи та було знищене чи пошкоджене внаслідок воєнних (бойових) дій.

В такій ситуації боржник, з метою уникнення вжиття до нього заходів примусового характеру, може подати до органу державної виконавчої служби за місцем знаходження виконавчого провадження документи, які б підтверджували відповідні факти та події.