×

Фестиваль «Осіннє золото»: свято мистецтва та вокальної майстерності

Вшановуючи пам’ять українського поета-пісняра Дмитра Омеляновича Луценка, в с. Березова Рудка було проведено мистецький фестиваль «Осіннє золото», в рамках якого відбувся відкритий регіональний огляд-конкурс дуетів, тріо, квартетів та вокальних ансамблів.

12 вересня 2021 року в с. Березова Рудка Пирятинської територіальної громади Лубенського району у рамках  мистецького фестивалю «Осіннє золото» Комунальною установою «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради було проведено відкритий регіональний огляд-конкурс дуетів, тріо, квартетів та вокальних ансамблів.

— Березова Рудка – це батьківщина українського поета-пісняра Дмитра Омеляновича Луценка, тому конкурс приурочено його творчості, покликано популяризувати як вокальне мистецтво, так і велич слова поета, — розповів директор ОЦНТ Кор Дмитро Соколов. —  Цьогоріч у конкурсі взяли участь 35 аматорських колективів з закладів культури Білоцерківської, Великобудищанської, Великосорочинської, Гребінківської, Коломацької, Комишнянської, Лохвицької, Миргородської, Новооржицької, Новосанжарської, Петрівсько-Роменської, Пирятинської, Пришибської, Сергіївської, Хорольської, Чорнухинської територіальних громад, а також фольклорний ансамбль з Черкаської області. Творчі колективи підготували на розгляд журі по два конкурсні твори, один з яких обов’язково мав бути на вірші Дмитра Луценка.

Захід відбувся за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації, адже його метою є виявлення і підтримка нових вокальних ансамблів, формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, поваги та ціннісного ставлення до культурного та історичного минулого України. Також на святі був присутній голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради Олег Діденко.

Для учасників огляду-конкурсу, яких цього року налічувалося понад двісті (представники дуетів, тріо, квартетів та вокальних ансамблів), — це можливість збагатити репертуар високохудожніми творами та долучитися до мистецьких заходів, приурочених 100-річчю від дня народження видатного поета-пісняра Дмитра Луценка, продемонструвати свою творчість на широкий загал. Тому, відзначаючи високий рівень виконавської майстерності цьогорічних учасників вокальних ансамблів, по закінченню огляду-конкурсу голова журі Дмитро Соколов урочисто вручив переможцям призи та дипломи Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації.

Інформацію надано Комунальною установою  «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради