×

Як пройшла ніч у регіонах: ситуація станом на ранок 16 березня

Київщина

В області постійні повітряні тривоги. В Бучанському районі — Ірпінь, Макарів, Бородянка періодичні бої, обстріли. Броварський район — в населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад не спокійно. У Фастівському районі населений пункт Мархалівка піддався авіаудару. Є руйнування житлових будинків. За попередніми даними є загиблі, інформація уточнюється

Сумщина

Охтирський та Сумський район обстрілювала артилерія росіян. Інформація щодо втрат уточнюється.

Житомирщина

Авіаційний удар по Бердичеву, росіяни зруйнували кілька будівель, інформація щодо втрат уточнюється

Кіровоградська область

Загалом в області спокійно, але була тривала повітряна тривога протягом кількох годин.

Дніпропетровщина

Нічні ракетні атаки. Влучили у склад пального під Нікополем. Жертв та постраждалих немає. Зараз спокійно.

Харківщина

Харків: вже добу практично всі райони обстрілюють окупанти. ЗСУ відбили намагання ворога пройти в місто, українська армія відкинула росіян далеко за їхні попередні позиції. Бої по області тривають, ЗСУ відбили атаку і в Руських Тишках. Вчора евакуювали 320 підопічних із Оскільського інтернату, розраховуємо на «зелений коридор» з Ізюму.

Запорізька область

16 березня о 6 ранку на вокзалі Запоріжжя-2 пролунав потужний вибух. Обставини інциденту з’ясовуються. В цілому ситуація в регіоні без істотних змін. Місцеве населення Запоріжжя та області продовжує готуватися до зустрічі з ворогом, обладнуючи барикади, улаштовуючи бійниці та майданчики для вогневих засобів.

Рівненщина

На Рівненщині всю ніч — повітряна тривога.

Волинь

Ніч минула спокійно

Вінничина

Вінниччина — два вибухи вночі

Закарпаття

Ніч минула спокійно

Хмельницька область

Ніч була спокійною, повітряна тривога

Тернопіль

В області вночі була тривога, наразі спокійно

Черкаси

Вночі регулярні повітряні тривоги, але загалом ситуація спокійна

Львівщина

Ніч була спокійною

Полтавщина

Вночі — тривоги по області

Чернівці

Ніч була тихою

Івано-Франківськ

Загалом спокійно, повітряна тривога вночі

Луганщина

15 березня наші військові провели успішну операцію, відбили штурм Сєвєродонецька та відкинули окупантів від міста, але ворог намагається зайти з боку Рубіжного. Як наслідок, у Рубіжному було найгарячіше. Багато загорянь житлових будинків. 7 поранених, в тому числі 1 дитина, 1 загиблий.

Донеччина

В місті Торецьк працювала російська авіація, втрат серед цивільних немає. Обстріли міст Авдіївка і Мар’їнка. На даний час обстріли тривають.Маріуполь доруйновує російська артилерія і авіація. Вчора власним транспортом звідти почали виїжджати люди. За нашими підрахунками – близького 4 тисяч авто. Доїхали не всі, значна частина колони ночувала за маршрутом слідування.

Миколаївщина

Вночі повітряна тривога в місті. Продовжується бої в області. Готуємося евакуювати людей та везти гуманітарну допомогу в села, які були вчора звільненні. У Снігурівці досі повітряна тривога. В цілому ситуація контрольована.

Херсонщина

Сильні вибухи, гради протягом доби. Тривав бій біля аеропорту. Наслідки руйнувань найближчих населених пунктів уточнюється.Херсонщина на межі гуманітарної катастрофи!В населених пунктах, особливо малих, ситуація катастрофічна. Людям критично не вистачає медикаментів, а інколи і їжі. Також є проблема з електро-, газо- та водопостачанням. Терміново потрібен «зелений коридор».

Одеса

Дві повітряні тривоги уночі. Триває підготовка до можливої висадки російського десанту на узбережжя Одеської області. Кораблі росіян і досі курсують Чорним морем, висока ймовірність завдання ракетних ударів.