×

Як спекти ідеальну паску

Приготована власноруч паска збере за сімейним столом усю родину ❤️ Дивись покроковий рецепт ідеального великоднього смаколика.

Детальний рецепт

Тісто: Борошно пшеничне 1100 г/ 7 склянок «Львівські дріжджі» пресовані 80 г Цукор 250 г Сіль 1 ч л Масло 250 г Яйця 4 шт. + 1 жовток (яйця середнього розміру) Молоко 300-350 г Родзинки 250 300 г Ванільний цукор 1 пакет / 10 г Коньяк 50 г Цедра лимона або апельсина 10 г

Білкова глазур: Білок 1 шт Цукрова пудра 120-150 г Лимонний сік 1 ст л Декор за смаком Яйце для змащування

1. Половину дріжджів (40 г) розчинити в теплому (30-35°С) молоці, додати 300г просіяного борошна, накрити і залишити опару бродити на 1,5 год.

2. Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром. Другу половину дріжджів (40 г) розчинити у яєчній суміші.

3. Роздзинки промити, влити коньяк, перемішати.

4. До розчини додати яєчну суміш, цедру, сіль, решту борошна і місити тісто. Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на 1-1,5 год.

5. Поділити тісто на шматки, надати округлої форми з гладенькою поверхнею та покласти у форми (паперові або металеві, вистелені пергаментом). Форми заповнити тістом на 1/3 висоти. Накрити, залишити на 1-1,5год., щоб тісто добре піднялось.

6. Поверхню змастити збитим яйцем. Пекти при температурі 180-190 С протягом 30-60 хв. (в залежності від маси виробу).

7. Прикрасити паску за смаком.

Смачного!