×

Як “Ворскла” до роботи поверталася

“Карантин” вибив із колії більшість футбольних клубів Європи і не тільки. Вимушена перерва розбалансувала спортсменів та збільшила відстань між вболівальниками. Через карантин футболісти більше двох місяців не зустрічалися на полі та не мали групових тренувань. Однак нині, коли Уряд прийняв рішення поетапного виходу із карантину, з’явилася можливість відновити і чемпіонат України з футболу.

Уже за три дні на українські стадіони повертається улюблена гра мільйонів глядачів. Звісно, що на перших кроках так званого “камбеку” вболівальників на стадіонах ще не буде, але сам факт повернення футболу наводить на позитивні думки. А як же наші полтавські футболісти виходили з карантину та чи розпочали свої тренування?

З офіційного сайту ФК “Ворскли” дізнаємося, що головний тренер “Ворскли” продовжив контракт з полтавським клубом ще на один рік. Цю процедуру також повторив і увесь персонал. Свій автограф у такому документі як “контракт” поставив і капітан зелено-білих 32-річний Володимир Чеснаков. Він провів у «Ворсклі» 291 матч та відзначився 12 голами.

Перед початком тренувань обов’язковою умовою для всіх команд, зокрема і «Ворскли», стала перевірка спортсменів на хворобу COVID-19. Їх протестували на це захворювання.

“Не дивлячись на маски, але все ж впізнали один одного. Відчуття, що таке як не після відпустки виходиш, бо після неї обнімаються. А тут потрібно вітатись кулачками”, – говорить капітан команди Володимир Чеснаков.

За кілька днів з’ясувалося, що всі футболісти здорові. Тому це стало зеленим світлом, щоб приступити до тренувань і проводити контрольні спаринги. А розпочалися тренування із кардіонавантаження, аеробіки тощо. Це для того, щоб спортсмени увійшли у звичний ритм та повернулися до оптимальної форми.

Перший товариський матч ФК “Ворскла» відбувся з ФК “Олександрія”. Його провели 22 травня на стадіоні “Ніка”.

Проте вболівальники не змогли насолодитися матчем, оскільки господарі відмовилися транслювати гру. На жаль, для футболістів із Полтави цей матч закінчився поразкою з рахунком 4-2.

До речі, першими офіційними суперниками після карантину для полтавців стануть 2 команди з Львова. Спочатку Полтава прийматиме ФК “Львів”, а через 6 днів – ФК “Карпати”.