×

Як запекти смачну качку з фруктами?

Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу. Існує безліч рецептів, один із найвдаліших – з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М’ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним.

Інгредієнти:

качка – 2 кг

яблука – 6 шт.

чорнослив – 12 шт.

курага – 12 шт.

ананас консервований – 150 г

слива консервована солодка – 5 шт.

лавровий лист – 2 шт.

сіль, перець чорний мелений – за смаком

хмелі-сунелі – за смаком

імбир мелений – 1/4 ч. л.

соєвий соус – 4 ст. л.

часник – 5 зубців

Приготування:

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. На святковий стіл радимо подавати качку з кисло-солодким соусом.