
Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу. Існує безліч рецептів, один із найвдаліших – з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М’ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним.
Інгредієнти:
качка – 2 кг
яблука – 6 шт.
чорнослив – 12 шт.
курага – 12 шт.
ананас консервований – 150 г
слива консервована солодка – 5 шт.
лавровий лист – 2 шт.
сіль, перець чорний мелений – за смаком
хмелі-сунелі – за смаком
імбир мелений – 1/4 ч. л.
соєвий соус – 4 ст. л.
часник – 5 зубців
Приготування:
Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. На святковий стіл радимо подавати качку з кисло-солодким соусом.