
В усіх країнах є безліч страв, дуже незвичних для нашого смаку. Тому якщо є така можливість, потрібно обов’язково спробувати хоча б найпопулярніші блюда національних кухонь усього світу.
В японській кухні один з найпоширеніших десертів – моті (або мочі). Це тісто, яке готується з клейкого рису, в нього додають різноманітні начинки. Найбільшою популярністю моті користується напередодні Нового року, їм прийнято пригощати родичів і сусідів. Але і в інші сезони його також їдять із задоволенням.
Ми підготували рецепт популярного японського десерту і 5 варіантів начинок для нього. Здивуй близьких незвичайними тістечками з традиційної японської кухні.
Тісто для моті
Інгредієнти:
- 180 мл води,
- 50 г цукру,
- 100 г клейкого рисового борошна,
- кукурудзяний крохмаль,
- харчовий барвник,
Приготування:
- У мисці змішай борошно, цукор, воду і барвник. Перемішай до однорідності.
- Накрий миску плівкою і постав у мікрохвильову піч на 1 хвилину на середній потужності. Після цього дістань і перемішай. Знову постав на 1 хвилину, дістань і перемішай. Повторюй до тих пір, поки тісто не стане щільним.
- Розкачай тісто в ковбаску і поріж на рівні шматочки. Використовуй кукурудзяний крохмаль, щоб воно не липло до рук і поверхні.
- Шматочки тіста роздави в коржі, всередину помісти начинку і закрий, формуючи акуратні кульки.
- Поклади на 30 хвилин в холодильник. При подачі можна прикрасити десерт цукровою пудрою. Зберігати моті слід в морозильній камері.
Начинка для моті
Варіант 1: Візьми будь-які ягоди або фрукти. Якщо плоди великі, поріж на кубики. Очисти плоди від кісточок і шкірки, якщо це необхідно. Обертай фрукти і ягоди тістом.
Варіант 2: Зі свого улюбленого морозива сформуй маленькі кульки. Поклади їх всередину тіста.
Варіант 3: Ця начинка може бути самостійною, а можна додати в неї різні інгредієнти, наприклад, фруктові пюре або соки, шоколад, кава, м’яту і навіть спеції. Можна також додати ароматизатори та барвники.
Для цієї начинки тобі знадобиться:
- 150 г молока,
- 3 ст. ложки цукру,
- 2 жовтки,
- 250 г маскарпоне,
- 2 ч. ложки желатину,
- 3 ст. ложки води.
Приготування:
- Молоко ретельно змішай з цукром і жовтками. Вари постійно помішуючи, до загустіння, близько 10 хвилин.
- Желатин залий холодною кип’яченою водою і залиш набухати 20 хвилин.
- Набряклий желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі на повній потужності пів хвилини. Желатин залий в крем, перемішай до однорідності.
- Крем остуди і додай до нього маскарпоне.
Варіант 4: Шоколад (білий або чорний, за бажанням) розтопи в невеликій кількості молока. Додай в розтоплений шоколад трохи висівок, перемішай і постав у холодильник, щоб масу можна було ліпити.
Варіант 5: Пісочне печиво подрібни в крихту і змішай з шоколадною пастою (наприклад, з нутелою). Замішуй масу, поки вона не стане однорідною і готовою до ліплення.
Смачного!