×

Японський десерт моті: ТОП-5 рецептів різних начинок

В усіх країнах є безліч страв, дуже незвичних для нашого смаку. Тому якщо є така можливість, потрібно обов’язково спробувати хоча б найпопулярніші блюда національних кухонь усього світу.

В японській кухні один з найпоширеніших десертів – моті (або мочі). Це тісто, яке готується з клейкого рису, в нього додають різноманітні начинки. Найбільшою популярністю моті користується напередодні Нового року, їм прийнято пригощати родичів і сусідів. Але і в інші сезони його також їдять із задоволенням.

Ми підготували рецепт популярного японського десерту і 5 варіантів начинок для нього. Здивуй близьких незвичайними тістечками з традиційної японської кухні.

Тісто для моті

Інгредієнти:

  • 180 мл води,
  • 50 г цукру,
  • 100 г клейкого рисового борошна,
  • кукурудзяний крохмаль,
  • харчовий барвник,

Приготування:

  1. У мисці змішай борошно, цукор, воду і барвник. Перемішай до однорідності.
  2. Накрий миску плівкою і постав у мікрохвильову піч на 1 хвилину на середній потужності. Після цього дістань і перемішай. Знову постав на 1 хвилину, дістань і перемішай. Повторюй до тих пір, поки тісто не стане щільним.
  3. Розкачай тісто в ковбаску і поріж на рівні шматочки. Використовуй кукурудзяний крохмаль, щоб воно не липло до рук і поверхні.
  4. Шматочки тіста роздави в коржі, всередину помісти начинку і закрий, формуючи акуратні кульки.
  5. Поклади на 30 хвилин в холодильник. При подачі можна прикрасити десерт цукровою пудрою. Зберігати моті слід в морозильній камері.

Начинка для моті

Варіант 1: Візьми будь-які ягоди або фрукти. Якщо плоди великі, поріж на кубики. Очисти плоди від кісточок і шкірки, якщо це необхідно. Обертай фрукти і ягоди тістом.

Варіант 2: Зі свого улюбленого морозива сформуй маленькі кульки. Поклади їх всередину тіста.

Варіант 3: Ця начинка може бути самостійною, а можна додати в неї різні інгредієнти, наприклад, фруктові пюре або соки, шоколад, кава, м’яту і навіть спеції. Можна також додати ароматизатори та барвники.

Для цієї начинки тобі знадобиться:

  • 150 г молока,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 2 жовтки,
  • 250 г маскарпоне,
  • 2 ч. ложки желатину,
  • 3 ст. ложки води.

Приготування:

  1. Молоко ретельно змішай з цукром і жовтками. Вари постійно помішуючи, до загустіння, близько 10 хвилин.
  2. Желатин залий холодною кип’яченою водою і залиш набухати 20 хвилин.
  3. Набряклий желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі на повній потужності пів хвилини. Желатин залий в крем, перемішай до однорідності.
  4. Крем остуди і додай до нього маскарпоне.

Варіант 4: Шоколад (білий або чорний, за бажанням) розтопи в невеликій кількості молока. Додай в розтоплений шоколад трохи висівок, перемішай і постав у холодильник, щоб масу можна було ліпити.

Варіант 5: Пісочне печиво подрібни в крихту і змішай з шоколадною пастою (наприклад, з нутелою). Замішуй масу, поки вона не стане однорідною і готовою до ліплення.

Смачного!