×

Хаос і піар, який породжує коаліція Удовіченка, Шамоти та «Батьківщини»

В умовах карантинних обмежень, які діють в Україні та Полтавській області, у міській раді скликали позачергову сесію. Вона проходила в закритому режимі і не в сесійній залі, а на подвір’ї установи.

На розгляд винесли чотири питання, три з яких були пов’язані з розвитком цільових програм. Вони стосуються підтримки комунальних підприємств галузі охорони здоров’я, розвитку цивільного захисту міста на 2020–2022 роки та боротьби зі злочинністю й профілактикою правопорушень на 2016–2020 роки. Також внесли зміни до показників міського бюджету на поточний рік.

Для боротьби з коронавірусом збільшили фінансування по закладах охорони здоров’я на 29 млн 650 тис. грн. Мають придбати реанімаційне обладнання та пульсоксиметри на 525 тис. грн, речі індивідуального захисту для медичних працівників, дезінфекційних розчинів та антисептиків – на 7 млн 884 тис. грн, лікарських засобів та виробів медичного призначення – на 4 млн 201 тис. грн, 11 тисяч тест-систем для виявлення коронавірусу на 3 млн 340 тис. грн.

Також у міськраді готуються до встановлення пропускних пунктів на в’їздах у місто. Щоб районні ради могли залучати громадські формування для охорони порядку, їм додатково виділять по 100 тис. грн.

Зміни, які депутати внесли до показників міського бюджету не такі важливі цілі, як придбання медичного обладнання для полтавських лікарень, безперечно, дуже важливі. Однак вражає лицемірство сьогоднішніх коаліціянтів команди Шамоти, Удовіченка та «Батьківщини». Оскільки гроші на це взяли з будівництва котелень на Сортувальній та Степана Разіна. Тобто сьогодні мешканці будинків знову залишаться без опалення. Крім того, 4 млн грн знято з проєктів, за які попередньо проголосували полтавці. Серед них будівництво дитячих, спортивних майданчиків. Наприклад, на вулицях Тунельній, 25, Гожулівській, 26, провулку Хорольському, 3, у селищах Івонченці, Крутий Берег та інших.

Чому ж команда Удовіченка, Шамоти та «Батьківщини» не пожертвувала 5 млн грн, які виділила на власний піар? І нині за бюджетні кошти їхні обличчя не сходять зі шпальт деяких місцевих газет та телебачення, де вони один поперед одного розказують, як рятують місто від коронавірусу. Для когось карантин та епідемія – це біда, а для когось чудовий привід почати передвиборну кампанію та ще й підзаробити.

Так, ось днями показовим благочинством зі сторони Олександра Удовіченка стала піар-акція, яку він влаштував разом із членом своєї команди Олександром Кудацьким. Вони передали міським лікарняним закладам закуплені за власні кошти шість ємностей для зберігання кисню. І справа нібито благородна, якби не одне «але». Усі постачальники надають це обладнання лікарням безплатно. Кисень же виробляється саме на заводі медичного скла, де директорує сам Кудацький. Тепер лікарняні заклади змушені будуть купувати кисень лише в нього. І він буде добряче на цьому заробляти. Очевидно, що тут лобіюються бізнес та родинні інтереси, оскільки донька Кудацького заміжня за сином Удовіченка.

З січня 2020 року за бюджетні кошти в обласні та міські лікарні у цього заводу вже закуплено кисню на 158 тис. 861 грн. Цинічно, що Удовіченко та його команда ще й піаряться в такій ситуації на одному з місцевих каналів за ті ж бюджетні кошти.

Викликає обурення і той факт, що нині переважна більшість полтавців вимушено сидить удома без зарплат, а керівництво міста ні на копійку не зменшило свої 50-тисячні зарплати та премії. А навіщо? Своя сорочка їм ближча до тіла. Та й переймається команда Удовіченка, Шамоти та «Батьківщини» за долю полтавців лише на камери в передчутті виборів до міськради.