×

Хюґе-вечір: у Полтаві ворожитимуть на різдвяних фільмах та читатимуть Діккенса

Полтавців запрошують на затишний літературний вечір, де говоритимуть не лише про книжки, але й про Різдво, таємниці свята і чари і щастя.

Адже це буде своєрідний хюґе-вечір (у колі близьких або друзів) з книгою Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня в прозі».

-Горять свічки, у залі пахне корицею та грає музика. Ми зберемося біля ліхтарів і ялинки з пледиками, чаєм, кавою і смаколиками, – обіцяють організатори.

Вони також додають, що це буде незвичайна зустріч з циклу культурного проєкту «Книжковий дайвінг. Зануренння у світ класики».

На присутніх чекає бесіда про те, як Чарльз Діккенс створив своєю книгою Різдво, чому великі традиційні свята відзначають саме у певний час року, чому Різдво і Новий рік називають «періодом долі» або «часом, коли твориться доля», і як ці знання можуть додати у життя трохи магії, як зробити свято по справжньому змістовним і натхненним.

Також буде перегляд фрагментів з фільму «Різдвяна історія» та кіноворожіння на цитатах з фільмів:

 -У період долі ти зможеш отримати послання зі світу мудрих фільмів особисто для себе, щоб наповнити змістом весь наступний рік.

Кураторка вечора – керівниця КА «Новий Акрополь» у Полтаві, викладач філософії, кураторка культурних проєктів, авторка проєкту «Книжковий дайвінг. Занурення у світ класики» Ірина Овчаренко.

Мова вечора: українська, форма одягу – зручна для сидіння на килимку і подушках, загорнувшись у пледик.

Зустріч відбудеться вже завтра, 25 грудня, о 18:00, у Культурній асоціації «Новий Акрополь», що за адресою вулиця Пушкіна, 52.

Внесок від кожного учасника складає – 50 гривень. Кількість місць обмежена, тому спершу варто зареєструватися за посиланням. Питання можна задати за телефоном (095) 127 33 14.