×

Легендарний НАОНІ Оркестра з новим проектом «Гуц and Roll» виступить у Полтаві

Найкращі інструментальні хіти сучасних українських композиторів та улюблені мелодії народних пісень в авторському аранжуванні у стилях фолк, джаз та рок звучатимуть 29 вересня 2021 року в Палаці дозвілля “Листопад”

29 вересня 2021 року найпотужніший оркестр України НАОНІ Оркестра завітає у Полтаву з новою програмою «Гуц and Roll. Найкращі інструментальні хіти сучасних українських композиторів». Концерт відбудеться о 19:00 у Палаці дозвілля “Листопад”.

Ідея програми виникла ще під час першого локдауну, коли в умовах карантинних обмежень колектив оркестру потребував нового амбітного завдання. Таким завданням став пошук найкращих взірців сучасної української інструментальної музики та її оркестрове аранжування у фольковому, джазовому та рок стилях. Творча група оркестру провела дослідження, прослухала величезну кількість музичного матеріалу та поспілкувалась з багатьма композиторами з різних куточків України. В результаті репертуар НАОНІ поповнився новими творами, які увійшли в альбом, а частину композицій склали авторські аранжування улюблених народних пісень, як «Верше мій, верше», «Гуцулка Ксеня», «Ой, у лузі червона калина» та інших.

«У нас була ідея створити музичну програму, яка б запам’яталась надовго та несла в собі ознаки оригінальної української музичної ідентичності. Ми звернулись до кращих українських композиторів, аранжувальників і виконавців, у яких органічно поєднуються автентичність і сучасне мислення. – Розповідає головний диригент та художній керівник оркестру, Народний артист України Віктор Омелянович Гуцал. – Разом ми створили програму дивовижної музики із притаманним тільки НАОНІ колоритом та яскраво-незабутньою стихією».

Наприкінці 2020 року, завдяки Українському культурному фонду, концерт «Гуц and Roll. Найкращі інструментальні хіти» був записаний в аудіо та відео версії та презентований онлайн. Трансляції охопили 21 область України, країни Європи, Близького Сходу, Північної Америки, та отримали багато захоплених відгуків. Восени 2021 року нова програма вперше буде представлена наживо.

«Проект «Гуц and Roll» це лабораторія інструментальної оркестрової музики, яка охоплює три покоління сучасних українських композиторів та аранжувальників і фіксує історію нашої країни в її звучанні. – Говорить продюсер та режисер-постановник проекту Олесь Журавчак. – «Гуц and Roll» – це європейське звучання України, і я вірю, що цей мистецький проект стане одним з ключових в інтеграції у єдиний європейський культурний простір, а НАОНІ посяде своє вагоме місце серед відомих європейських оркестрів».

Музичний проект «Гуц and Roll» – це близько двох годин інструментальної музичної експресії, емоційне захоплення та справжня насолода від унікального тембрального звучання НАОНІ. Сучасна динаміка, мелодика і ритми, бездоганне виконання та інноваційна подача «Гуц and Roll» –  таке поєднання здатне задовольнити аудиторію найбільш витончених меломанів та надати поштовх до розвитку музичного смаку тим, хто лише починає захоплюватись українською музикою. А вибір найкращих творів вітчизняних композиторів та їх неповторне аранжування, дозволить слухачеві впевнитися у світовому рівні сучасної української інструментальної музики.

 На запрошення оркестру у проекті «Гуц and Roll» взяли участь та написали нові твори такі видатні українські композитори, як Юрій Шевченко, Андрій Шусть, Іван Тараненко, Ігор Юзюк, Борис Севастьянов, Віктор Дмитренко, Сергій Бедусенко, Ігор Поклад, Віктор Губанов та інші. Авторські опрацювання народної музики та аранжування для оркестру зробили музиканти НАОНІ: головний диригент та художній керівник Віктор Гуцал, диригент Олег Кунтий, Юрій Яценко, Тарас Столяр, Андрій Войчук, Надія та Володимир Овчарчин.

Концерт організовано Благодійним фондом «Омріяна Країна» та відбудеться за підтримки Українського культурного фонду. Квитки можна придбати за посиланням: https://pl.kontramarka.ua/uk/koncertnij-promotur-naoni-z-proektom-guc-and-roll-poltava-69493.html

Про НАОНІ:

НАОНІ — провідний мистецький колектив країни, семиразовий переможець проекту “Битва оркестрів” в Україні та за кордоном. Основою концертних програм оркестру є народна інструментальна музика всіх регіонів України, яку вдало доповнюють сучасні шедеври української музики, музика народів світу, твори української та світової класики, майстерно оркестровані світові хіти та саундтреки до кінофільмів.

За останні кілька років, під ефективним управлінням Художнього керівника та Головного диригента Віктора Гуцала, НАОНІ став флагманом інновацій в українській музиці, поєднуючи традиційне звучання з сучасною динамікою, мелодикою і ритмами, співпрацюючи з музикантами та колективами, які спеціалізуються у різних музичних напрямках. Успішно втілені концертні програми з такими відомими українськими виконавцями, як ONUKA, Олег Скрипка, Руслана, Джамала, колективами «Друга ріка», Mad Heads, KozakSystem та іншими.

Про БФ “Омріяна Країна”:

Благодійний Фонд «Омріяна Країна» було засновано в 2012 році Олексієм Толкачовим для ініціювання світоглядних змін в українському суспільстві та популяризації цінностей любові, краси, творчості, гармонії, відповідальності. Фонд успішно реалізує проекти у сфері культури, виховання, світоглядного розвитку, екологічної активності.

Про УКФ:

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.