×

Міський бюджет укотре спустошили на кілька мільйонів гривень

Заступник міського голови з питань ЖКГ із команди Удовіченка «Рідне місто» Олексій Чепурко продовжує наживатися на тендерних закупівлях за завищеними цінами, спустошуючи бюджет міста на мільйони гривень.

 За інформацією із сайту ProZorro, цього разу комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради оголосило намір підписати договір на техобслуговування ліфтів із товариством з обмеженою відповідальністю «Будкомплект» на суму 12 млн 436 тис. грн. Хоча у тендері також була пропозиція від ФОП Забережного на суму 10 млн 435 тис. грн. Але цю пропозицію відхилили з формальних підстав, надавши перевагу дорожчій. І зрештою місто втратило 2 млн грн.

Також викликає занепокоєння підписання договору за спрощеною безтендерною процедурою на обслуговування ліфтів у сумі 4 млн 90 тис. грн із цим же ТОВ «Будкомплект», що взагалі не можна було застосовувати в цьому випадку, а тільки у випадках усунення надзвичайних ситуацій. Але, попри висновки аудитслужби щодо зловживань, договір усе одно уклали, а потім ще й не розірвали. «Аудитслужба встановила порушення законодавства в частинах неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі, складання форм документів у сфері публічних закупівель, не скасування замовником закупівлі, укладання договору про закупівлю», – зазначено у рішенні аудитслужби.

Підкреслимо, що вже прослідковується тенденція проведення тендерів у Полтаві, які завершуються перемогою учасника з найдорожчою пропозицією або з іншими порушеннями. Заступник міського голови із питань ЖКГ із команди Удовіченка «Рідне місто» Олексій Чепурко постійно показує свій господарський підхід, отримуючи відкати на цьому. І це в той час, коли міський бюджет у зв’язку з карантином недоотримав і так чималі кошти.