×

Монастирський пиріг з капустою: рецепт для лінивих господинь

Простий рецепт цього пирога з капусти ідеально підійде для тих, хто дотримується Великого посту . У ньому немає ані молочних продуктів, ані яєць. Підійде цей пиріг і для тих, хто дотримується правил вегетаріанського харчування. Тим паче, що готується він швидко і дуже просто.

Готуємо бездріжджове тісто для пісного пирога. Доповнюємо капустою. От і все!

Монастирський пиріг з капустою

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • капуста – 400 г
  • вода – 100 мл
  • сіль – 1 щіпка
  • цукор – 1 ч.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • яблучний оцет – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Просій борошно і змішай його з водою, сіллю, яблучним оцтом і оливковою олією. Залиш на 5 хвилин.
  2. Додай цукор і залиш на 40 хвилин.
  3. Далі робимо начинку. Дрібно нашаткуй капусту, обсмаж в олії близько 10 хвилин до золотистого кольору.
  4. Візьми трохи більше половини тіста, розкачай і виклади на папір для випічки і на деко/форму для випічки.
  5. Виклади туди начинку, накрий іншою частиною тіста, защепів краї. Це потрібно зробити щільно, щоб пиріг не розвалився і капуста не просочилася назовні.
  6. Монастирський пиріг з капустою потрібно запікати при 180 градусах близько 25 хвилин.