
Простий рецепт цього пирога з капусти ідеально підійде для тих, хто дотримується Великого посту . У ньому немає ані молочних продуктів, ані яєць. Підійде цей пиріг і для тих, хто дотримується правил вегетаріанського харчування. Тим паче, що готується він швидко і дуже просто.
Готуємо бездріжджове тісто для пісного пирога. Доповнюємо капустою. От і все!
Монастирський пиріг з капустою
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- капуста – 400 г
- вода – 100 мл
- сіль – 1 щіпка
- цукор – 1 ч.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- яблучний оцет – 1 ст.л.
Приготування:
- Просій борошно і змішай його з водою, сіллю, яблучним оцтом і оливковою олією. Залиш на 5 хвилин.
- Додай цукор і залиш на 40 хвилин.
- Далі робимо начинку. Дрібно нашаткуй капусту, обсмаж в олії близько 10 хвилин до золотистого кольору.
- Візьми трохи більше половини тіста, розкачай і виклади на папір для випічки і на деко/форму для випічки.
- Виклади туди начинку, накрий іншою частиною тіста, защепів краї. Це потрібно зробити щільно, щоб пиріг не розвалився і капуста не просочилася назовні.
- Монастирський пиріг з капустою потрібно запікати при 180 градусах близько 25 хвилин.