×

На Полтавщині першою хворою на коронавірус стала 69-річна кременчужанка

Міський голова Кременчука Віталій Малецький заявив, що діагноз підтвердили у лабораторії Києва.

За словами медиків, стан хворої задовільний, температура в нормі, киснева терапія не потрібна.

«Мала контакт з донькою, яка нещодавно повернулася з Польщі. Вживаємо всіх необхідних заходів щодо нового випадку, перш за все, встановлюємо коло контактів для забезпечення жорсткого режиму самоізоляції», – заявив Малецький.

Він також повідомив, що найближчим часом експрес-тестування проведуть її доньці.

Стало відомо, що пацієнтка у якої виявлено коронавірус COVID-19 перебувала до цього у Першій міській лікарні ( відділення пульмонології) і могла заразити хворих та лікарів. Сама пацієнтка не повідомила про наявність контакту з донькою, яка приїхала з Польщі.

«Тепер 14 пацієнтів у пульмонології та 19 медиків, які працювали з нею тепер під загрозою. Це найстрашніше в ситуації. Ми їх сьогодні будемо обстежувати»,- заявив мер.

При цьому слід зазначити, що перший тест на коронавірус не показав у неї цього захворювання. Сама пацієнтка за словами інших пацієнтів, з ким вона перебувала у палаті заявили, що вона не захотіла їхати до інфекційного відділення і її швидка привезла до першої лікарні.

Станом на ранок 28 березня в Полтавській області зафіксовано 10 підозр на коронавірусну інфекцію. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив Володимир Мохначов, начальник відділу медицини катастроф Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.