×

На Полтавщині поліція викрила посадовців, які крали пальне, призначене для “швидкої допомоги”

Слідчі Головного управління поліції області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань об’єктивно підозрюють посадових осіб об’єднаного автогосподарства Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації у привласненні і розтраті талонів на пальне, придбаних за державний кошт.

Паливно-мастильні матеріали, нестачу яких виявила поліція, призначалися для системи екстреної медичної допомоги області, виїзду бригад фахівців обласних лікувально-профілактичних закладів для надання консультативної допомоги жителям найвіддаленіших населених пунктів області, а також для доставки тяжких хворих до науково-дослідних інститутів України.

Посадовці вносили фіктивні відомості до шляхових листів службового автотранспорту, а «зекономлені» в такий спосіб талони на пальне продавали за готівку зацікавленим особам. На даний час в установах автогосподарства охорони здоров’я поліція проводить санкціоновані обшуки. 

У кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненні за попередньою змовою групою осіб) КК України, тривають слідчі дії, повідомляє Відділ комунікації поліції Полтавщини.