×

На Полтавщині попалися дві «наркобаронші»

Поліція Полтавщини підозрює 59-річну мешканку одного з сіл Глобинського району у продажі наркотичних засобів.

Під час санкціонованого обшуку у будинку жінки виявили 19 зіп-пакетів з пігулками «Метадону», який використовують для лікування наркоманії. Правоохоронці з’ясували, що громадянка має судимість за наркозлочини. Також у минулому була ув’язнена за насильницький злочин. Жительці Глобинського району вже повідомили про підозру у збуті наркотиків.

Поліція здійснює досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – повторний збут наркотичних засобів. Санкція статті передбачає від шести до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна, повідомляє  відділ комунікації обласної поліції.

А тим часом Октябрський районний суд Полтави ухвалив вирок  24-річній місцевій жительці, засудивши її до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна за збут наркотиків.

Працівники прокуратури, які підтримували обвинувачення, довели, що вказана особа незаконно придбала, зберігала з метою збуту та продала наркотичний та особливо небезпечний наркотичний засоби, тобто вчинила злочини, передбачені ч. 2 ст. 307 КК України.

У серпні минулого року під час обшуку у зловмисниці та за місцем її проживання правоохоронці виявили і вилучили метадон у виді кристалічної речовини та рідини для ін’єкцій, майже 700 грн., отримані від злочинної діяльності, й інші речові докази.

Жінку визнано винуватою за 3 епізодами. До набрання вироком законної сили вона перебуватиме під вартою.