×

На Полтавщині відкриють першу точку Всесвітньої бібліотеки буккросингу

Для жителів Козельщинського району Полтавської області свої двері відкриває Всесвітня бібліотека буккросингу.

Усіх охочих запрошують на відкриття 10 січня, о 10:00, до Козельщинської центральної районної бібліотеки імені Олеся Гончара.

Таку ініціативу створив благодійний фонд Миколи Сушка Smart Foundation до новорічних свят, підтримуючи світові тренди в самоосвіті.

Крім того, проєкт підтримали відомі видавництва, рітейлери та Український інститут національної пам’яті. Також партнерами виступили: Наш Формат, Yakaboo, Видавництво Основи, Видавництво «Дух і Літера».

Організатори розповідають, що таким чином, спільними зусиллями їм вдалося зібрати українські та світові бестселери. Кожній книжці присвоєно BCID (Буккроссинг ідентифікатор) – унікальний номер, за яким в інтернет-архіві та системі стеження можна взаємодіяти з іншими читачами та відслідковувати, як книги живуть у всесвітній бібліотеці.

Довідка:

Буккроссинг це – всесвітня бібліотека. Тут книзі присвоюється унікальний ідентифікатор, надаючи можливість спостерігати, як книга подорожує з рук в руки.  Таким чином проєкт об’єднує читачів усього світу. В даний час вже існує 1 964 672 буккроссерів і вже 13 161 243 книг, які подорожують по різних країнах.