×

На Полтавщині засудили «телефонну терористку» з Горішніх Плавнів

Крюківський районний суд Кременчука затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Кременчуцької місцевої прокуратури та 43-річною жителькою Горішніх Плавнів, яка обвинувачувалася у неправдивих повідомленнях про підготовку вибухів. Зазначена особа засуджена за ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України до 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнена від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки, повідомили у прес-службі прокуратури області. 

У вересні 2019 року, перебуваючи у квартирі за місцем свого  проживання у м. Горішні Плавні, з власного мобільного телефону жінка набрала номер «102» і повідомила про підготовку вибуху будівлі відділення поліції № 2 Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в Полтавській області. Упродовж того ж дня вона повідомила про замінування ще 2 кафе, бару та 2 магазинів, розташованих у м. Горішні Плавні, при цьому достовірно знаючи, що поширена нею інформація є неправдивою.

Раніше до кримінальної відповідальності зловмисниця не притягувалася. У скоєному щиро розкаюється.

Як ми вже повідомляли, 11 листопада через повідомлення про замінування на станції Полтава-Київська було затримано поїзд Львів-Бахмут для обстеження вибухотехніками. Усіх пасажирів тимчасово евакуйовували до вокзального приміщення. Вихід на перон було заблоковано, на вокзал прибули рятувальники та карета швидкої допомоги.

Вибухотехніки провели перевірку потягу, однак жодних вибухонебезпечних предметів не виявили. Тож після після “понаднормової” зупинки на у Полтаві поїзд рушив далі.

Нагадаємо, що це вже не перший подібний випадок у нашому місті за останній час. Так, 27 вересня схожим чином (електронним листом) поліцію повідомляли і про “замінування” міжнародного аеропорту “Полтава”. І тоді теж ніякої “бомби” там не виявили, а лист, як з’ясувалося, надійшов з ОРДЛО — непідконтрольної українській владі території Донбасу. Але якщо у випадку з аеропортом все було куди спокійніше, оскільки на той час він не працював, то у випадку з поїздом ситуація виглядала набагато серйозніше. Уже хоча б тому, що клопоту завдали чималій кількості людей, більша частина яких саме й поверталася на український Донбас — у Бахмут (колишній Артемівськ).