×

На Полтавщину доставили вакцину «CoronaVac»

На Полтавщину доставили вакцину  «CoronaVac»

Китайська вакцина «CoronaVac» пройшла лабораторний контроль та отримала схвальний висновок від експертного центру МОЗ. Перевірка підтвердила всі, заявлені виробником, дані. Усі 215 тисяч доз вакцини, які прибули до України 25 березня, будуть використані для вакцинації маломобільних груп населення та працівників критичної інфраструктури. Вакцину розподілять між людьми з інвалідністю і тими, хто за ними доглядає, а також фахівцями, які працюватимуть на ЗНО-2021, олімпійцями та паралімпійцями, які представлятимуть Україну на цьогорічних Олімпійських іграх та поліцейськими.

Всього в Україну має надійти майже 20 млн доз цієї вакцини.

До Полтавської області прибуло майже 8 тисяч доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Ця вакцина містить у своєму складі інактивований («вбитий») вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Така технологія безпечна, успішно використовується для виготовлення вакцин від грипу, тифу, холери, коклюшу, поліомієліту та дифтерії. Інтервал між введенням 14-28 днів. Із вакциною CoronaVac буде працювати три мобільних бригади, що пройшли відповідні навчання – із Полтави, Кременчука та Лубен.

” Найперше цією вакциною будемо щеплювати контингент, який відбуватиме в Конго, патрульну поліцію, працівників, які будуть забезпечувати проведення ЗНО” повідомив голова ОДА Олег Синєгубов

Вакцина «CoronaVac» є традиційною інактивованою вакциною – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій.

Інактивована вакцина «CoronaVac» від китайської компанії Sinovac Biotech містить усі чотири антигени вірусу, що формує тривалий поствакцинальний імунітет навіть з урахуванням мутацій вірусу. Про цю та інші переваги китайської вакцини проти COVID-19 розповіла епідеміолог, радниця міністра охорони здоров’я Наталія Виноград. Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина «CoronaVac» має ефективність 83%.

Ще однією перевагою вакцини «CoronaVac» є те, що вона міститься у флаконі-шприці для разового використання (одна доза). Виробник передбачив таке постачання, що забезпечує економію препарату (виключає імовірність невикористаних вчасно доз) та унеможливлює вплив «людського фактора» – неправильного підбору дози тощо.

«Sinovac Biotech» – відома компанія-виробник вакцин, що виготовляє препарати з дотриманням світових стандартів. Наразі 14 країн світу успішно застосовують вакцину «CoronaVac». Останні дослідження підтвердили значно вищу її ефективність, ніж була заявлена на перших етапах випробувань.

За матеріалами ЦГЗ МОЗ України та ОДА