×

На вихідних полтавцям презентують книгу про відомого оперного співака з Диканьщини

27 жовтня о 15.00 в літературній вітальні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського відбудеться презентація славозвісної книги Григорія Титаренка під назвою «Планетарний голос Андрія Кикотя»

Дана книга це ілюстрований відреставрованими світлинами творчо-біографічний нарис про життя вихідця з Диканського району, великого українського оперного співака, народного артиста УРСР Андрія Кикотя. Видання містить спогади сучасників, які працювали та зустрічалися з А. Кикотем. Серед них – Дмитро Гнатюк, Гізела Ципола, Леонід Сорокін, Марія Стеф’юк, Анатолій Мокренко, Віра Чазова та багато інших.

На долю видатного полтавця випали і випробування голодом, війною та засланням у Сибіру, і тріумфальне визнання у світі оперного мистецтва, і згубна пристрасть…

Народний артист СРСР, народний артист України, Герой України Дмитро Гнатюк говорив про Андрія Кикотя:

Коли чую його голос, завжди думаю, яка багата українська земля, що може народжувати такі таланти, адже то був талант… Справжній талант

Книга побачила світ у комунальному видавництві «Полтавський літератор» за кошти обласного бюджету, як соціально-значуще видання на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації.