×

Незабаром в Україні введуть в обіг три пам’ятні монети

Національний Банк України повідомляє, що 26 грудня буде введено в обіг три пам’ятних монети.

Пам’ятна монета «КрАЗ 6322 «Солдат»

Присвячена багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН. Автомобіль КрАЗ-6322 «Солдат» – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах.

banner-coin-kraz-2019.jpg

Пам’ятна монета «На варті життя»

Присвячена військовим медикам – людям, чия професія поєднує в собі медичні та військові знання, які самовіддано служать Батьківщині, щодня рятуючи життя її захисників, здійснюють подвиг милосердя, мужності і стійкості.

banner-coin-na-varti-zhyttya-2019.jpg

Пам’ятна монета «Учасникам бойових дій на території інших держав»

Присвячена українським військовим фахівцям – учасникам багатьох миротворчих місій. З 1992 року в міжнародних миротворчих операціях узяли участь майже 40 000 українських військовослужбовців. Український бойовий резерв налічує майже 330 000 осіб, більшу частину якого становлять ветерани війни в Афганістані. До окремого ешелону ветеранів бойових дій належать військові фахівці з досвідом ведення миротворчих операцій у В’єтнамі, Сирії, Анголі, Мозамбіку, Єгипті та інших країнах.

banner-coin-uchasnykam-boyovykh-diy-2019.jpg