У Полтаві зареєстрований спалах кишкової інфекції після святкування новорічного корпоративу, в результаті якого захворіло три особи.

З діагнозом гострий гастроентероколіт хворі госпіталізовані в Полтавську обласну клінічну інфекційну лікарню, повідомили у ГУ Держспоживслужби України у Полтавській області.
Для встановлення причин та умов виникнення спалаху фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування. Під час обстеження закладу громадського харчування, де здійснювалося замовлення та приготування готових страв на корпоратив, встановлені порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Проведено відбір зразків сировини та готової продукції, питної води, змивів з об’єктів навколишнього середовища. На даний час проводяться лабораторні дослідження.
За результатами проведеної перевірки винесено рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в закладі громадського харчування.
Проведення протиепідемічних заходів продовжується.