×

Офіс упритул до Кадетського перетворюється на багатоповерхівку?

Чимало полтавців звернуло увагу на те, що будівництво офісу впритул до Кадетського корпусу почало все більше відрізнятися від заявленого проєкту. Замість одноповерхового офісу з паркінгом там уже зводять другий поверх. А чи останній?

 Відповідь на це запитання точно знає голова фракції «Батьківщина» у міськраді Олег Бєлоножко. Як ми вже неодноразово писали, перший заступник міського голови Ігор Федій із цієї ж політичної сили, у підпорядкування якого входить управління капітального будівництва та управління архітектури, насправді нічого не вирішує. А всіма справами заправляє Олег Бєлоножко. А начальник управління капітального будівництва Володимир Годня під страхом звільнення виконує всі його вказівки.

Так, на вказаному будівництві робітники вже почали зводити стіни з прорізами. І це стає схожим на обриси другого поверху. За паспортом об’єкта, який надавала ПВКФ «Мальва» ще до початку будівництва, такої кладки на зображеннях немає та й сам вигляд першого поверху не відповідає тому, який був на ескізах. Поки зі 100-відсотковою впевненістю ми не можемо стверджувати, що там збираються побудувати чергову багатоповерхівку, однак скоро це може стати очевидним, але тоді буде вже запізно.

Фахівці вважають, що нові будівництва більшого масштабу, ніж в один поверх, можуть призвести до руйнації історичної будівлі Кадетського корпусу, де невдовзі планують розмістити суд. А сусідство житлового будинку з адмінбудівлею теж може бути небажаним. У випадку таких порушень головний архітектор міста Микола Шевельов має звернутися в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ), яка мусить відреагувати на цю ситуацію та оштрафувати забудовника. Однак він чомусь цього не робить…

Тож «ПВ» буде ретельно стежити за будівництвом. А також і надалі розповідатиме про героїчну діяльність полтавської «Батьківщини» на чолі з Олегом Бєлоножком, яка полягає у зловживаннях із комунальним майном, аферами з кіосками та відкатами на будівництві. Тендер на ремонт дискотечновиставкової зали МБК виграла фірма з найдорожчою пропозицією Голова фракції «Батьківщина» у міськраді Олег Бєлоножко таки провів тендер за завищеною ціною на капітальний ремонт дискотечно-виставкової зали Полтавського міського будинку культури. На цій закупівлі місто втратить аж 340 тис. грн.

Про результати тендеру «ПВ» стало відомо із сайту ProZoro. Переможцем за вже поганою традицією визначили фірму із ТОВ «Будімперія-2017», яка запропонувала виконати роботи за найбільшою ціною 2,6 млн грн. А найдешевшу пропозицію ТОВ «СВ-Білдінг» – 2 млн 260 тис. грн – замовник безпідставно відхилив. Таким чином бюджет міста постраждав на 350 тис. грн, а «Батьківщина» відповідно заробила ці кошти. Пересічні полтавці впевнені, що проведення таких торгів та їх результати – це чергова нагода отримати відкати.

– Звісно, для мене як платника податків неприйнятно, як керманичі міста обходяться з нашими грошима. Адже це кошти полтавців, із міського бюджету. А зі сторони чиновників це навпаки. І це основна мета – отримати відкати, – говорить Марина Власенко.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок проведення тендерів у Полтаві за участі полтавської «Батьківщини» на чолі з Олегом Бєлоножком, які завершуються перемогою учасника з найдорожчою пропозицією. Наприклад, нещодавно на капітальному ремонті приміщень, улаштуванні систем зовнішнього відеоспостереження та благоустрою території Полтавської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №29 Полтавської міської ради перевагу віддали найдорожчій пропозиції ТОВ «Добробуд-інвест» у 1 млн 839 тис. грн. А найдешевшій пропозиції від ТОВ «НВП Термотех» у 1 млн 371 тис. грн безпідставно відмовили. Різниця між пропозиціями склала чималу суму – аж 468 тис. грн. Офіс упритул до Кадетського перетворюється на багатоповерхівку?