×

Олімпійський день у Лубнах в рамках тижня масового футболу

У Лубенському лісотехнічному коледжі відбувся традиційний Олімпійський день. Розпочався цей захід урочистим відкриттям двох футбольних турнірів – Кубок Андрія Біби та Кубок «Юність Посулля», присвячений пам’яті головного редактора газети «Сільські вісті», Героя України Івана Сподаренка. Шкільну та студентську молодь, яка зібралася на стадіоні коледжу, привітав директор навчального закладу Роман Сендзюк. Крім того, Роман Васильович передав щиросердні вітання учасникам Олімпійського дня від голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Сергія Бабака, президента НОК України Сергія Бубки, президента Асоціації аматорського футболу України Федора Шпига, першого віце-президента Української асоціації футболу Вадима Костюченка.

На старті футбольних турнірів команди змагалися у двох групах. У Кубку Андрія Біби серед школярів у своїх групах відзначилися команди Засульської гімназії та Лубенської ЗОШ-4. Саме вони й розіграли чемпіонський титул. З рахунком – 2:0 перемогли школярі села Засулля. У матчі за третє місце грали команди Лубенської ЗОШ-8 та Лубенської ЗОШ-2. Бронзові медалі у представників ЗОШ-8. Вони виграли з рахунком – 1:0.

У Кубку «Юність Посулля» переможцями групового етапу стали смілянський «Явір», де грають студенти Шевченкового краю, та Малинський лісотехнічний коледж. Смілянські студенти виграли – 2:0 і головний трофей вирушив на Черкащину. У матчі за третє місце відзначилися студенти Лубенського лісотехнічного коледжу, які перемогли команду Черкаського політехнічного коледжу – 2:1.

У рамках Олімпійського дня відбувся традиційний Олімпійський урок, в якому взяли участь понад 500 учнів і студентів Посульського краю. Упродовж майже півтори години на найрізноманітніші питання про олімпійський рух в Україні, Олімпійські ігри, українських олімпійських чемпіонів і призерів, «Шкіряний м’яч», як подолати вершину спортивного Олімпу відповідали перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України, член Комітету аматорського футболу УЄФА Олександр Каденко та завідувач спортивною редакцією Українського радіо Вадим Корженко. На Олімпійський урок у квітні 2020 року, вирішили запросити в гості 35-разового рекордсмена світу із стрибків з жердиною, чемпіона світу та Олімпійських ігор, Героя України, президента НОК України Сергія Бубку.

Ще одна неординарна подія відбулася саме в Лубнах. Тут стартував Всеукраїнський тиждень масового футболу УЄФА, який триватиме до 29 вересня, – повідомив спортивний оглядач газети «Сільські вісті» Микола Моторний.