×

Освітній комітет пропонує скасувати ДПА для учнів 11 класу

Профільний комітет Ради з питань освіти і науки пропонує скасувати ДПА і для учнів 11 класів через ситуацію з коронавірусом. Водночас ЗНО буде проведено згідно з календарним планом. Однак, остаточне рішення буде приймати Верховна Рада.

Членкиня профільного комітету Ради Наталія Піпа зазначила у фейсбуці, що учні зможуть пройти ДПА за бажанням, адже ЗНО цього року не скасовують.

Освітній комітет пропонує скасувати ДПА для учнів 11 класу, фото-1

Профільний освітній комітет ВР рекомендує випускників, які не планують вступати до вишів цього року – звільнити від обов’язкової ДПА у формі ЗНО. Проте ті учні 11 класу, які планують вступати до вишів, будуть скласти ДПА у формі ЗНО.

Піпа додала, що для того, аби зменшити кількість учасників ЗНО з кожного предмета, тестування не проводитиметься з предметів, на які випускники зареєструвалися лише з метою проходження ДПА.

«Комітет підтримав, я утрималася… Усі розуміють ризики коронавірусу. Але минулого року проведення ЗНО не загострило епідеміологічну ситуацію. При добрій організації безпечного процесу і дотриманні правил – ризик мінімальний» – запевнила депутатка.