×

П’ятий рік не можуть відремонтувати пішохідний міст у селищі Рибці

Незручний та небезпечний – таким називають місцеві пішохідний міст, що в Рибцях. На ньому заржавілі перила та місцями бракує деталей огорожі, а це з легкістю дозволяє впасти у ставок, що поряд. Міст не можуть полагодити вже п’ятий рік ні тоді ще Мамай, ні тепер Чепурко.

Місцева 75-річна жителька Рибців Ольга Одарюк скаржиться, що взимку ситуація на цьому мосту ще гірша, адже на ньому можна з легкістю підсковзнутись:

– Ходити мостом небезпечно, особливо це стосується дітей, які йдуть до школи. Батьки бояться їх самих відпускати. Торік жінка впала з мосту. Забилася, що лежала в лікарні. Зверталися з проханням відремонтувати злощасний міст і до Мамая, і до Шамоти. Ніхто нічого не зробив.

Голова Рибців Віталій Павлій каже, що пішохідний міст справді у жахливому стані. А ним щодня йдуть, бо це шлях до дитсадка, школи, магазину та й загалом до центру селища:

– У 2015 році ми з громадою звернулися до Мамая з проханням відремонтувати пішохідний місток. Три роки він обіцяв провести ремонт, але так і не зробив. У 2019 році звернулися вже до Чепурка, на що отримали відповідь: якщо будуть гроші, то відремонтуємо. Однак кожного року грошей не знаходилось.

На ремонт доріг у місті виділяється понад 300 млн грн, але знайти 50 тис. грн на ремонт містка Чепуркові не вдається. Команда Удовіченка, Шамоти та Бєлоножка із «Батьківщини» діє там, де можна заробити. Присіли на схеми Мамая. Перспективи ремонту мосту в пресслужбі міської ради не коментують.