×

Пасажирів возять як… багаж

Водія, котрий перевозив пасажирів з серйозними порушеннями, виявили напередодні  полтавські патрульні, спільно з управлінням Укртрансбезпеки

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції, на автодорозі Київ-Харків-Довжанський, поблизу села Супрунівка, інспектори відділу БДР УПП в Полтавській області, спільно з представниками управління Укртрансбезпеки в Полтавській області, зупинили автомобіль Volkswagen за порушення ПДР.

У  присутності охоронців порядку керманич даного авто помітно нервував. Інспектори помітили, що кількість пасажирів в салоні перевищує кількість місць, встановлену технічними характеристиками транспортного засобу.

Однак, зазирнувши у салон автомобіля, охоронці порядку були вражені, адже водій перевозив пасажирів у багажному відділенні на додаткових саморобних лавках.

Місця для сидіння, котрі були встановлені кустарним способом, не були надійно закріплені, не мали засобів пасивного захисту та, у випадку ДТП, могли стати причиною травматизму великої кількості людей.

Керманич не мав також відповідних документів, що давали йому право здійснювати пасажироперевезення та й даний транспортний засіб для подібних цілей не був передбачений.

На горе-водія патрульні склали постанову за ч.1 ст.121 КУпАП ( Керування водієм транспортним засобом, який є переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм і стандартів та ін.). Також інспектори управління Укртрансбезпеки склали на чоловіка відповідні матеріали за відсутність необхідних дозволів та погоджень.

Нагадаємо, що з 1 жовтня на території України розпочався практичний етап комплексу організаційно-профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху – це життя», в рамках якого полтавські патрульні, у складі мобільних груп, продовжують перевірки транспортних засобів, які використовуються для перевезень пасажирів.