×

Печиво на розсолі: пісний рецепт із горіхами

Цей десерт є пісним, оскільки в своєму рецепті не містить ні яєць, ні молока. А завдяки тому, що печиво на розсолі вимагає мінімального набору найпростіших і дешевих продуктів, воно також є дуже економною стравою, а пікантний смак перевершує всі очікування.

Головне, щоб розсіл, взятий для пісного печива, не був занадто солоним або перекислим, тоді в готовому виробі не відчувається ні його смаку, ні запаху. Для такого печива згодиться і огірковий, і капустяний, і томатний і навіть кабачковий розсіл.

Печиво на розсолі – інгредієнти:

  • 250 мл розсолу,
  • 70 г волоських горіхів,
  • 200 мл рафінованої соняшникової олії,
  • 500 г борошна,
  • 200 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 1 ч. ложка соди,
  • щіпка солі.

Печиво на розсолі – приготування:

  1. Волоські горіхи трохи обсуши на сковороді, очисти від лушпиння і подрібни блендером.
  2. В мисці з’єднай олію, розсіл, цукор, ванільний цукор і перемішай. Додай просіяне борошно з содою, горіхи і заміси тісто. За консистенцією тісто має вийти важким, м’яким, маслянистим і трохи рихлим.
  3. Від тіста відокремлюй столовою ложкою невеликі шматочки, скачай їх у кульки, трохи приплюсни, формуючи печиво, і виклади на посипане борошном деко.
  4. Пісне печиво на розсолі випікається в розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин. Виходить підрум’янене хрустке печиво, всередині трохи пухке, але наступного дня воно підсихає.
  5. Готове печиво на розсолі акуратно виклади на тарілку. Його можна присипати цукровою пудрою. Подавай печиво з чаєм, квасом або ягідним морсом.

Смачного!