×

Перехід на вулиці Європейській кілька тижнів не освітлюється

Без ліхтарів, з брудом та темними силуетами. Такий вигляд нині має підземний перехід на вулиці Європейській. Полтавці, щоб пройти 50 метрів цієї підземки і не впасти, мусять підсвічувати свій шлях ліхтариками.

Ще кілька тижнів тому тут працювали магазини, у яких продавали продукти та канцелярію. Але, зі слів полтавців, як почався карантин, усю орендовану площу демонтували. І тепер на стінах та стелі відкрився грибок. А найстрашніше, що весь перехід занурився в темряву, бо його ніхто не освітлює.

Дивує, як може бути таке у ХХІ столітті, в епоху діджиталізації (цифрових технологій), коли ми на кожному кроці чуємо, що Україна, зокрема Полтава, вже зовсім скоро має перейти у смартфон. А насправді виходить, що в полтавських підземках не можуть навіть розібратися з освітленням.

– Тут тепер дуже страшно переміщатися. І це не передати словами. Нині навіть не знаю, у яку сторону йти, адже цей морок дезорієнтує у просторі. А вночі це місце взагалі небезпечне. Хтось із легкістю може напасти та пограбувати чи навіть убити, – каже полтавка Марина Діденко.

А її подруга Вікторія додає, що в підземці можна зламати руку чи ногу, ненароком оступившись.

Перехід відноситься до комунальної власності і здавався в оренду. Орендодавцем виступає міська влада. Тож бачимо, який «господарський» підхід має коаліція Удовіченка, Шамоти та Бєлоножка з «Батьківщини», яка навіть не може вкрутити лампочки у підземному переході, через який щодня проходять тисячі полтавців.