×

Під час перевірки ПАТ «Укрнафта» виявлено понад 500 порушень

Під час перевірки 6 відділень ПАТ «Укрнафта» фахівцями Управління Держпраці у Полтавській області виявлено більше 500 порушень законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці, гірничого нагляду та промислової безпеки.

Зокрема, інспекторами було встановлено, що на Качанівському газопереробному заводі серед іншого відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: злив, очистка, нейтралізація резервуарів, тари та інших ємностей з-під небезпечних речовин (метанол, одорант тощо).


Після перевірки Управління нафтопромислового сервісу виявлено, що не проведена ідентифікація об’єктів (об’єкту) підвищеної небезпеки (потенційно небезпечного) з урахуванням використання всіх небезпечних речовин на підприємстві та не надіслано повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки територіальному органу Держпраці.

На НГВУ «ПОЛТАВАНАФТОГАЗ» роботодавцем не організовано належний облік і контроль за видачою у встановлені строки ЗІЗ працівникам та відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Група А п.8. (Устатковання напругою понад 1000 В.)

ГРУПА ТРАНСПОРТНИХ СЕРВІСІВ (ПОЛТАВА) УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ПАТ «Укрнафта» – роботодавець не одержав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки відповідно до переліку робіт підвищеної небезпеки, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.

Крім того, відсутня інформація щодо буріння проектної свердловини №28 з метою промислової розробки покладів В-16б, В-16в Гоголівського родовища у відповідності до 3.1 рішення колегії ДКЗ України (протокол № 2051від 20.12.2018).  

За результатами проведеної перевірки інспекторами Держпраці складено відповідні акти та приписи щодо усунення виявлених порушень у  визначені терміни. Винних посадових осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.