×

Підозрюваний у ДТП з маршруткою на трасі Київ-Харків у Хорольському районі перебуватиме під вартою

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області 36-річному жителю Київської області повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу.

За даними слідства, чоловік, керуючи автомобілем Jeep Cheroke у стані алкогольного сп’яніння, допустив зіткнення з автобусом Volkswagen LT 35. У результаті водій та пасажирка автобуса загинули, ще 14 осіб, серед яких двоє неповнолітніх та малолітній, із різними тілесними ушкодженнями доставлені до Хорольської, Лубенської та Пирятинської центральних районних лікарень. Подія сталася 6 березня 2020 року близько 17 год. 20 хв. на автодорозі Київ-Харків-Довжанський на території Хорольського району.  

Після зіткнення із мікроавтобусом водій на джипі із місця ДТП втік. Поліцією негайно було вжито максимум оперативних заходів щодо затримання втікача та його автомобіля. Згідно отриманого орієнтування поліцейські упродовж близько 10-ти хвилин  вирахували та заблокували подальший рух втікача. За попередніми даними, у водія позашляховика є ознаки алкогольного сп’яніння.  

Досудове розслідування триває, повідомили у прес-служба прокуратури Полтавської області.