×

Пісна шаурма: ТОП-3 кращих рецепта

Якщо ти дотримуєшся поста або не вживаєш м’яса, тобі напевно стане в нагоді рецепт швидкої і поживної пісного страви. Тож пропонуємо спробувати приготувати в домашніх умовах шаурму без м’яса.

В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти. Ми підібрали для тебе ТОП-3 кращих рецептів пісної шаурми.

Пісна шаурма з овочами

Інгредієнти (на дві порції):

  • Лаваш – 2 шт.
  • Листя салату або пекінської капусти – 4-6 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оливкова олія
  • Гірчиця
  • кетчуп


Спосіб приготування шаурми з овочами

  1. Приготуй овочі. Помий, обсуши та наріж помідори, огірки. Порубай цибулю півкільцями і замаринуй в оцтової воді з дрібкою цукру.
  2. По краях лаваша виклади листочки салату або пекінської капусти. Змасти оливковою олію, гірчицею і кетчупом.
  3. Тонким шаром викладай моркву по-корейськи, порізані помідори і огірки, перець і півкільця маринованої цибулі.
  4. Акуратно загорни лаваш і на розігрітій сковороді обсмаж пару хвилин з кожного боку.

Пісна шаурма з квасолею і грибами

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Квасоля консервована – 2 ст. л
  • Гриби мариновані – 2 ст.л.
  • Огірок – половинка
  • Помідор – половинка
  • Морква по-корейськи – 100 г
  • Перець болгарський – четвертинка
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез пісний – 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. Лаваш намасти пісним майонезом, потім посип дрібно порізаним або товченим часником.
  2. Тонким шаром викладай гриби, квасолю, порізані огірки і помідори, моркву по -корейскі.
  3. Зверху ще полий пісним майонезом.
  4. Загорни лаваш в трубчастий конверт і обсмаж на сухій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.


Пісна шаурма з сиром тофу

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир тофу – 50 г
  • Перець болгарський – четвертинка
  • Огірок свіжий або маринований – половинка
  • Зелень (кріп, петрушка або кінза)
  • Кетчуп
  • Перець і спеції – щіпка

Спосіб приготування

  1. Видави на лаваш жирну смужку кетчупу.
  2. Потри на терку сир тофу і висип на смужку кетчупу.
  3. Наріж смужками перець і огірок. Виклади овочі тонкими шарами поверх сиру.
  4. Видави поверх овочів ще смугу кетчупу і присип перцем, спецімямі і рубаною зеленню.
  5. Загорни лаваш і викладай на розігріту сковороду. Обсмажуй з двох сторін по 2 хвилини.