
Якщо ти дотримуєшся поста або не вживаєш м’яса, тобі напевно стане в нагоді рецепт швидкої і поживної пісного страви. Тож пропонуємо спробувати приготувати в домашніх умовах шаурму без м’яса.
В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти. Ми підібрали для тебе ТОП-3 кращих рецептів пісної шаурми.
Пісна шаурма з овочами
Інгредієнти (на дві порції):
- Лаваш – 2 шт.
- Листя салату або пекінської капусти – 4-6 шт.
- Морква по-корейськи – 200 г
- Помідор – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оливкова олія
- Гірчиця
- кетчуп
Спосіб приготування шаурми з овочами
- Приготуй овочі. Помий, обсуши та наріж помідори, огірки. Порубай цибулю півкільцями і замаринуй в оцтової воді з дрібкою цукру.
- По краях лаваша виклади листочки салату або пекінської капусти. Змасти оливковою олію, гірчицею і кетчупом.
- Тонким шаром викладай моркву по-корейськи, порізані помідори і огірки, перець і півкільця маринованої цибулі.
- Акуратно загорни лаваш і на розігрітій сковороді обсмаж пару хвилин з кожного боку.
Пісна шаурма з квасолею і грибами
Інгредієнти на 1 порцію:
- Лаваш – 1 шт.
- Квасоля консервована – 2 ст. л
- Гриби мариновані – 2 ст.л.
- Огірок – половинка
- Помідор – половинка
- Морква по-корейськи – 100 г
- Перець болгарський – четвертинка
- Часник – 1 зубчик
- Майонез пісний – 2 ст.л.
Спосіб приготування
- Лаваш намасти пісним майонезом, потім посип дрібно порізаним або товченим часником.
- Тонким шаром викладай гриби, квасолю, порізані огірки і помідори, моркву по -корейскі.
- Зверху ще полий пісним майонезом.
- Загорни лаваш в трубчастий конверт і обсмаж на сухій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.
Пісна шаурма з сиром тофу
Інгредієнти на 1 порцію:
- Лаваш – 1 шт.
- Сир тофу – 50 г
- Перець болгарський – четвертинка
- Огірок свіжий або маринований – половинка
- Зелень (кріп, петрушка або кінза)
- Кетчуп
- Перець і спеції – щіпка
Спосіб приготування
- Видави на лаваш жирну смужку кетчупу.
- Потри на терку сир тофу і висип на смужку кетчупу.
- Наріж смужками перець і огірок. Виклади овочі тонкими шарами поверх сиру.
- Видави поверх овочів ще смугу кетчупу і присип перцем, спецімямі і рубаною зеленню.
- Загорни лаваш і викладай на розігріту сковороду. Обсмажуй з двох сторін по 2 хвилини.