×

Поліція встановила особу, яка вчинила крадіжку зі Свято-Миколаївського храму на Пирятинщині

На Полтавщині до відділення №1 (м. Пирятин) Лубенського райуправління поліції 28 липня надійшла заява від настоятеля Свято-Миколаївського храму, що розташований у селі Вікторія, Лубенського району, про крадіжку цінностей із церкви.


У ході проведення оперативних заходів та слідчих дій працівниками поліції за процесуального керівництва Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури, цього ж дня вдалося встановити підозрювану у вчиненні злочину особу. Ним виявився 23–річний чоловік без постійного місця проживання, який раніше мав проблеми із законом. 


Максим Романенко, начальник відділення №1 (м. Пирятин) Лубенського райвідділу поліції, повідомив:
«Під час досудового розслідування слідчим стало відомо, що фігурант проник до приміщення храму, звідки таємно здійснив крадіжку ноутбука, мікшера та вбрання для богослужінь на загальну суму близько двадцяти п’яти тисяч гривень. Наразі слідчим речові докази вилучені та направлені на експертизу. Фігурантові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 (Крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Слідчим суддею Пирятинського районного суду Полтавської області йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб».


У рамках кримінального провадження триває досудове розслідування.  У разі доведення вини судом підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За інформацією Лубенського районного відділу поліції)