×

Полювання лише почалося, а поліція вже рахує порушників

Як відомо, 4 серпня на території України відкрито сезон полювання на пернату дичину. Аби не допустити порушень законодавства під час мисливського сезону, на території області працюють рейдові групи з поліцейськими дозвільної системи, а на водоймах – працівники водної поліції.

Від початку сезону поліція зареєструвала уже 10 порушень правил полювання. Стосовно недобросовісних мисливців складено адміністративні протоколи за статтею 85 КУпАП. Станом на 5 серпня виявлено 11 фактів порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної зброї. Щодо кожного випадку складено адміністративні матеріали за статтею 191 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Полтавщини звертає увагу, що мисливці повинні мати при собі необхідні документи на плавзасоби і на право керування ними (якщо полювання здійснюється на воді). Порушення вимог законодавства в галузі мисливського господарства та полювання тягнуть за собою дисциплінарну, адміністративну (ст. 85 КУпАП), цивільно-правову або кримінальну відповідальність (ст. 248 КК України).