×

Полтава – Ладижин – 0:2. Дороги

Буваючи у різних  містах України і за кордоном, мимоволі починаєш порівнювати: а як у них – а як у нас?  От, і нещодавно довелося відвідати невелике містечко на Вінничині – Ладижин. Це місто обласного підпорядкування, де проживає трохи більше 20 тисяч чоловік. Відтак з  Полтавою ні за кількістю населення, ні за територією не порівняти. А от у багатьох інших питаннях, зокрема й комунальних це маленьке містечко дасть фору нашому обласному центру.

У минулій публікації на цю тему ми порівнювали Ладижин і Полтаву за фонтанами. І, як не дивно, Полтава програла, бо виявилося, що у маленькому Ладижині їх працює більше, ніж в обласному центрі і утримуються там вони краще.

Ось такими є усі вулиці Ладижина!

Тепер проговоримо про стан доріг. Тут теж, на жаль, Полтаві похвалитися дуже нічим. Коли в’їжджаєш у Ладижин, таке враження ніби потрапив в іншу країну: дорога враз вирівнюється і чим далі їдеш містом, то навіть неозброєним, як кажуть, оком помічаєш, що усі вулиці міста відремонтовано. І не просто відремонтовано – і в центрі, і на околицях… вони фактично перекладені заново. Таким чином у маленькому місті за останні два роки оновлено доріг не менше, ніж у Полтаві!

Паралельно ремонту дороги впорядковують і тротуари.

До того ж ремонтні роботи проводить комплексно: ремонтується дорога, то облаштовують і тротуари поруч, газони, оновлюють турнікети тощо. Більшість тротуарів і площ міста перекладено тротуарною плиткою.

Отже, 2:0 на користь Ладижина. У наступній публікації ми поговоримо про порядок і чистоту в обох містах.

На більшості перехресть Ладижина встановлено показчики вулиць.
Зверніть увагу на впорядковані газони і відсутність бруду під бордюрами, як це майже повсюдно можна побачити у Полтаві .
Більшість тротуарів перекладено плиткою.
На околицях Ладижина теж хороші дороги.