×

Полтава придбає 20 апаратів для штучної вентиляції легень

На позачерговій 32-й сесії міськради депутати затвердили зміни до регламенту. У зв’язку з карантином наступного засідання вони матимуть змогу голосувати он-лайн. Також підтримали низку важливих для життєдіяльності міста питань.

Депутат міської ради Володимир Корчака каже, що команда Андрія Матковського підтримала важливі для всіх полтавців рішення:

– На сесії виділили додаткові кошти для боротьби з коронавірусом: на придбання медичного обладнання для забезпечення безперебійної роботи комунальних підприємств та медичних закладів. Під час сесії ухвалили рішення «Про внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунальних підприємств галузі охорони здоров’я Полтави на 2020 рік», зокрема передбачено придбання 20 апаратів штучної вентиляції легенів. Тож на це додатково виділили ще 7 млн 640 тис. грн.

Окрім цього, затвердили Програму компенсаційних виплат перевізникам за безоплатний проїзд електротранспортом та автомобільним транспортом окремих категорій працівників, а саме осіб, що працюють на підприємствах,
установах та організаціях галузей охорони здоров’я міського та обласного підпорядкування, житлово-комунального господарства міського підпорядкування, соцпрацівників та соцробітників територіальних центрів соцобслуговування, державних соціальних інспекторів управлінь соцзахисту населення виконавчих комітетів районних у місті Полтава рад, працівників Товариства Червоного Хреста України та інших, які забезпечують життєдіяльність міста.

Також 1 млн 995 тис. грн підуть на придбання пально-мастильних матеріалів для КП «Полтаваелектроавтотранс», придбання засобів індивідуального захисту для комунальних підприємств. 4 млн 150 тис. грн спрямують на поповнення матеріального резерву та засобів захисту, а також оповіщення населення. З метою запобігання і поширення коронавірусу 500 тис. грн спрямують на субвенцію обласному бюджету для додаткового знезараження питної води «Полтававодоканалу».