×

ПОЛТАВЩИНА ОТРИМАЄ 40 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ОСВІТНЬОЇ СУБВЕНЦІЇ

У межах урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів» Полтавщина отримає 40 млн грн освітньої субвенції для реалізації п’яти проєктів у чотирьох навчальних закладах області.

«За ці кошти ми виконаємо термомодернізацію й ремонт коридорів Щербанівського ліцею, ремонт покрівлі в Оржицькій ЗОШ імені Франка, замінимо покрівлю Козельщинського ліцею та утеплимо фасад і відремонтуємо всередині Котелевську гімназію №1», – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.
Днями Олег Синєгубов відвідував Котелевську гімназію №1 й поставив завдання облаштувати там на території спортивний майданчик зі штучним покриттям.
Довідково.
Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів й оновлення навчальних кабінетів, харчоблоків, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи. Програма допомагає зробити школи безпечним і комфортним середовищем для кожного учня та вчителя.
Цьогоріч на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» виділено субвенцію в 1 млрд грн, кошти якої розраховано зокрема і на харчоблоки.
Нагадаємо, за ініціативи Міністерства освіти і науки та підтримки Мінцифри планується закупити 2447 ноутбуків для педагогів Полтавщини у 370 школах. Їх придбають за кошти державного й місцевих бюджетів.