×

Полтавська молодь потребує уваги та підтримки

На сьогодні багатьом місцевим чиновникам ідея виховання прогресивної молоді муляє очі. Адже нове покоління свідомих та розумних полтавців навряд чи пасивно ставитиметься до долі свого міста та сприйматиме таких «керманичів». Самі ж можновладці позиціонують себе як друзів молоді лише на словах. Насправді ж вони всіляко перешкоджають розвитку будь-яких ініціатив та за першої можливості вставляють палиці в колеса. Нині в Полтаві за кожен молодіжний проєкт розгортається справжня війна, де на захисті юного покоління стоїть лише один депутат міської ради – Олександр Глазов.

На його думку, створення сприятливих умов для саморозвитку та реалізації допоможе розв’язати проблему масової міграції молоді:

– Нині деякі політики полюблять розповідати про підтримку та допомогу юним містянам. У кабінетах та на нарадах вони подовгу міркують про молодь, але в реальності не діє міська програма кредитування молодіжного житла, не підтримують підняття стипендій кращим спортсменам, науковцям, самоврядцям, блокують реалізацію молодіжних проєктів з побудови скейт-парку та спортивного майданчика «Арена». Цей список я можу ще довго продовжувати. І хоч мене не дуже полюбляють депутати (не підтримують моїх пропозицій, направлених на молодіжний розвиток, у яких вони не зацікавлені, бо там немає їхньої фінансової вигоди), я не перестаю робити реальні справи для створення всіх умов повноцінної реалізації молодіжного потенціалу. Так, я на собі відчув, що людей, готових прийти на допомогу молоді в Полтаві, зовсім мало. Тому я активно підтримую юних полтавців, які втілюють у життя сміливі ідеї, пробують себе в різноманітних проєктах місцевого та всеукраїнського рівнів.

Бажаючи особисто пересвідчитися у його словах, кореспондент «ПВ» поспілкувалася з представниками команд-переможниць регіональної «Студентської ліги сміху», яких, за словами Олександра Глазова, він власним коштом відправив в Одесу на всеукраїнський відбірковий фестиваль «Ліги сміху».

Капітан гумористичної команди «СМТ» Станіслав Манько каже, що з Олександром Глазовим знайомий ще з студентських часів. Він завжди підтримував молодіжні проєкти:

– Коли він дізнався про наші плани щодо поїздки в Одесу, одразу ж запропонував свою фінансову підтримку, адже знав, що наша перемога надихне сотні молодих полтавців спробувати себе в чомусь новому та сміливо розвиватися в улюбленій справі. І ми таки довели, що звичайна молодь із простих родин здатна досягти мрії та пробитися на телеекрани всеукраїнського рівня. Адже головне – робити те, що любиш, і тоді в житті обов’язково з’являться люди, які повірять у тебе та допоможуть на шляху до мети.

Менеджер команди «8 нота» Микола Лихолюбов підкреслив, що дуже цінує партнерство та підтримку депутата. Також висловив вдячність Олександру Глазову за фінансування поїздки та щирість, з якою він уболівав за їхній успіх.

Депутат всеукраїнського Студпарламенту, капітан команди «Без проблем» Владислав Призов зауважив, що в Полтаві за молодь та її майбутнє бореться лише один депутат міськради – Олександр Глазов:

– Для нас він передусім друг та в певному сенсі наставник. За часів студентства ми багато спілкувалися, але й нині не втрачаємо зв’язку. Запевняю, що кожен, хто його знає особисто, підтвердить: він нікого і ніколи не залишає в біді та завжди приходить на допомогу. Так, під час нашого перебування в Одесі перед самісіньким номером ми втратили частину реквізиту. Номер був під загрозою зриву, і перше, що ми зробили, – подзвонили Олександру Глазову. Не зважаючи на свої справи, він одразу ж побіг по магазинах шукати необхідні речі і тим самим урятував нашу команду від ганьби. Окрім цього, Владислав Призов наголосив, що такі ініціативи популяризують Полтаву на широкий загал та мотивують місцеву молодь до нових щаблів та звершень: – Ми граємо та будемо грати, адже хочемо довести, що Полтава заслуговує, аби про неї знали. А імена наших кращих талантів гідні того, щоб їх чули по всій країні. За молоддю майбутнє нашого міста, і за те світле майбуття боремося ми як студенти і Олександр Глазов як депутат. Він по-справжньому горить цією ідеєю та запалює нею інших. А чим більше людей прагне кращого та робить для цього спільні кроки, тим вищий шанс на краще життя для нас з вами та тих, хто прийде після нас.

Але боротьба за долю полтавської молоді нелегка та сповнена перешкод. Проте Олександр Глазов пообіцяв і надалі всіляко підтримувати юних прогресивних полтавців:

– У кожного з нас іноді трапляються моменти, коли здається, що сил більше немає, а всі починання приречені. У таку хвилину завжди згадую свою бабусю, Наталію Андріянівну, яка на власному прикладі навчила мене допомагати тим, хто цього потребує, та боротися за гарну справу. Прагнучи бути гідним її настанов, я разом зі своєю командою однодумців продовжу діяльність, спрямовану на розвиток та модернізацію Полтави. Адже хочу, щоб кожна молода людина змогла повноцінно реалізувати свій потенціал та щасливо жити в Полтаві. І наша спільна мета вартує того, щоб зробити її реальністю, – підсумував Олександр Глазов.

Також нагадуємо, що він ініціював акцію «Дарунок добра», спрямовану на допомогу одиноким людям похилого віку, і яка, об’єднавши добрих та небайдужих полтавців, продовжує допомагати тим, хто цього потребує.