×

Полтавські депутати з провладної коаліції кидонули пенсіонерів і медиків

Депутати з провладної коаліції Олександра Удовіченка, Олександра Шамоти і Олега Бєлоножка не підтримали пропозицію депутатів від команди Андрія Матковського, яку озвучив Володимир Корчака про надання матеріальної допомоги пенсіонерам, військовим пенсіонерам та медикам.

Як відомо, за ініціативи депутата міської ради Андрія Матковського цей проєкт – надати кожному полтавському пенсіонеру, включаючи військовослужбовців, по 1000 гривень матеріальної допомоги – було розроблено ще для розгляду на минулій сесії міської ради.

– Мета, – каже А.Матковський, – надати додаткову допомогу нашим батькам, дідусям, бабусям, захисникам Батьківщини, представникам особливо вразливих верств населення, враховуючи ту ситуацію, у якій вони опинилися після тривалих карантинних заходів, скрутне матеріальне становище, бідність, неможливість купити елементарні ліки та продукти харчування. Усі ці кошти полтавці понесуть у магазини, ринки, аптеки, заклади побуту, заплатять за проїзд і таким чином увіллють гроші в економіку Полтави, допоможуть у цей непростий час і нашим підприємцям та їхнім сім’ям, збережуть чи створять нові робочі місця. Гроші у тримільярдному бюджеті є, на цю допомогу для 93 488 полтавців необхідно близько 94 млн грн. Варто лишень, аби фракції «Рідне місто», «Батьківщина» , СДП та «Свобода» – іншими словами провладна більшість у раді – відмовилися у 2020-му від мегапроєктів, фінансування сумнівного проєктування робіт та золотих фонтанів. Тож виділяючи гроші на соціальний захист майже третини полтавців, ми перезапустимо економіку Полтави і допоможемо й іншим двом третинам городянам.

Та, як бачимо, уже вдруге коаліція залишає за бортом цю пропозицію, не бажаючи допомогти ні пенсіонерам, ні медикам. Оце і є справжнє обличчя цієї команди!