×

Полтавський танцювальний колектив виборов гран-прі на міжнародному фестивалі

Протягом п’яти днів у мальовничому  місті Пренцлау в Німеччині народно-хореографічний колектив «Міленіум» змагався за перемогу в молодіжному проекті «Фестиваль трьох країн».

Керівник колективу, заслужений працівник культури України, кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри хореографії Полтавського національного педагогічного університету ім.В.Г.Короленка Олена Таранцева отримала запрошення від генерального директора проекту, де зазначалось, що всі витрати під час перебування учасників фестивалю покриває німецько-польський молодіжний фонд.

Ми задоволені результатами, тому що змагання відбулися на гарному професійному рівні, а суперники були достойними. Вдячні організаторам за можливість не тільки продемонструвати таланти полтавців, але й побачити одне з міст Німеччини, – підкреслила Олена Таранцева.

Про підготовку та виступи розповів учасник колективу Едуард Климась:

– На фестиваль поїхали 25 чоловік. На сцені показали чотири найкращі хореографічні композиції. Журі оцінювало основні критерії – зразкову техніку виконання, постановку танцю, сценічну культура та видовищність виступу. Під час нагородження організатори фестивалю зазначили, що їх вразило різноманіттям українського колориту. Тож плануємо впевнено йти до інших перемог.

За гарне виконання та цікавий зміст танців усі учасники народно-хореографічного колективу «Міленіум» отримали дипломи та подарунки від спонсорів проекту.