×

Полтавці хочуть, щоб на місці колишнього пам’ятника Леніну звели монумент Небесній сотні

Нещодавно на офіційному сайті міської ради з’явилася електрона петиція «Встановлення монумента Небесній сотні і каплички на місці колишнього пам’ятника Леніну». Громадська активістка та авторка петиції Наталія Костіна каже, що це звернення стало криком небайдужих душ.

Полтавці свого часу зверталися з цим питанням до Мамая, однак той нічого не зробив. Аналогічно себе поводить і нинішній керманич Шамота. А монумента в Полтаві так і немає.

– Меморіал у жалюгідному стані. Залишилася основа старого пам’ятника. Міська рада хотіла прийняти рішення щодо встановлення монумента, але нічого не зробила. І депутати не раз обговорювали це. Але ні при Мамаєві, ні при новому виконувачу обов’язків секретаря міської ради Шамоті та новому складі коаліції ця ініціатива не реалізується, – говорить Наталія Костіна.

Жінка зауважує, що нині на цій площі переклали плитку, яка і так була у гарному стані. І навіщо це було робити, незрозуміло:

– Скільки років минуло, а від влади міста ми не дочекалися навіть архітектурного проєкту, щоб довести цю справу до логічного кінця і все ж таки встановити меморіал героям Євромайдану. Складається враження, що питання меморіалу більше нікого не хвилює. Дорвалися до влади – і решта ідей революції згасла.

Підтримує ідею створення меморіалу і громадська активістка Олена Гальченко:

– За шість років не змінилось нічого, адже у 2014 році Народна рада Полтави прийняла рішення на місці колишнього пам’ятника Леніну побудувати капличку і монумент. Нічого не зроблено. Невже важко на цьому місці побудувати достойний пам’ятник, нашу генетичну пам’ять відновити!

Громадські активістки просять усіх небайдужих полтавців підписати електронну петицію, можливо, тоді коаліція Удовіченка, Шамоти та Бєлоножка з «Батьківщини» їх почує та нарешті встановить монумент.